Match: Västanviks AIF U - Fensbols IF 1-1 (0-0)

Startelvan: Tobias, Pelle, Simon, Leo, Gerie, Isak L, Arvid, Ammanuel, David, Dirar och Oscar F.
Avbytare: Markus J, Tor, Lucas och Wiktor

0-1 (49)
1-1 David Szécsényi (85)

Idag bjöd ingen av lagen på någon skönlir direkt och framförallt inte under den 1:a halvleken. Vi kom ifrån vårat sätt att spela fotboll på, bygga med tålamod och med bollen längs gräset istället blev det mestadels långbollar på chans. Det kan ha berott på att det var väldigt få som rörde på sig för att skapa ytor åt sig själv men även lagkamraterna. Samt så hade vi en väldigt dålig passningsspel och tappade bollen väldigt mycket.

Killarna hade en hel del avslut på mål men det var inte många som skapade problem för Eddie i Fensbols mål. Redan i den 2:a minuten kom Dirar till avslut som Eddie räddade. Det var annars mycket ställningskrig på mittfältet. I den 4:e minuten var det Pelle som testade från 25-30 meters håll, bollen gick över ribban. Fensbol fick en hörna i den 10:e minuten som nickades ner mot halvmånen där en orangeklädd fick stå och måta skott, som tur hade han inte siktet korrekt inställd.

Pelle testade lyckan runt den 11: e minuten men även denna gång utan lyckan. Två minuter senare kom bortalagets första chans när vi tappade bollen med lagkamraterna felvända och Rahmat fick ta sig in i vårat straffområdet men kom aldrig till skottläge. Vi gav dom några tillfällen att ställa om snabbt just av den anledningen att tappa boll allt för enkelt. Ammanuel var nästa att testa med ett långskott men det blev mera som en tillbaka passning till Eddie i den 17:e minuten.

Matchens första riktiga målchans skulle komma i den 22:a minuten när Dirar skapar sig själv ett friläge när han sprang ifrån sin markering och avslutade med ett bra skott som Eddie räddade, tyvärr så följde ingen med upp och returen kunde bortalaget ta hand om.

I den 26:e minuten hade vi en fin anfall som började nere med Simon och avslutade med att Isak slog en inlägg djupt inne i straffområdet som en försvarare rensade ut till hörna. Två minuter senare tappade vi bollen där man inte får men räddades av Tobbe som gick ut och gjorde sig stor och räddade. Vi kontrade men Dirar orkade inte jobba sig inåt och det slutade med inspark till Fensbol.

I den 34:e minuten fick vi en frispark som vi nickade utanför. I den 43:e minuten fick Wiktor syna ostskivan och Fensbol fick en frispark i bra läge, men den gick utanför. 0-0 skulle stå sig halvleken ut, en jämn match där vi kanske vinner halvleken på poäng då vi kommer till avslut oftare.

Vi gjorde två ändringar Tor kom in istället för Isak och Markus istället för Gerie. Lucas hade redan kommit in istället för Dirar under första halvleken.

Vi fick en mardrömsstart på 2:a halvleken, felaktigt inkast och gästerna fick inkastet, på inkastet får dom iväg ett skott som går i stolpen och i ryggen på Tobbe i mål, 0-1 i den 48:e minuten. Målet fyller motståndarna med självförtroende och vi blir ängsliga och det resulterade i fördel för Fensbol.

I den 57:e minuten har vi vår första riktiga anfall i 2:a halvleken och det slutade med ett skott högt över. Två minuter senare slog David en inlägg som ingen är på och styr in i mål. Tor stod sedan för dagens prestation när han lobbade bollen över en motståndare som stod max en meter ifrån honom.

Runt den 65:e minuten får vi en dubbelhörna som i och för sig inte är farligt alls men det var här som killarna började ta över matchbilden något. Det blir mer och mer spel på offensivplanhalva.

I den 74:e minuten gjorde Eddie en kanon räddning på en skott av David och Fensbol lyckades rensa bort returen också. Nu hade killarna jobbet ihop till ett mål. Runt den 80:e minuten fick Fensbol en frispark i kanon läge, men Tobbe är med på noterna och räddade relativt enkelt.

I den 85:e minuten driver Simon upp bollen på offensivplanhalva och hittade till David som försökte dribbla in sig i straffområdet men blev av med bollen som hamnade hos Dirar som i sin tur la bollen till rätta innan han sköt, backen täckte skottet med armen och domaren blåste för straff! David steg fram och med ett distinkt skott kvitterade han matchen.

Nu hade vi fem minuter på oss att göra ett segermål! Men vi får vara ärliga och säga att Fensbol klarade av att lyfta upp spelet på vår planhalva och hålla bollen. Men vi skulle mäkta med en sista chans och vilken sedan. Dirar skulle komma fri för andra gången idag, jobbade sig inåt från högerkanten och hade två alternativ antingen avsluta själv eller försöka hitta Lucas längre in i straffområdet, han tog avslutet själv men Eddie räddade. Strax därefter blåste domaren av matchen!