Startelvan: Alfred, Simon, Hult, Arvid, Oscar M, Alexander, Pelle, Micke, Victor, Martin och Isak.
Avbytare: David, Momo, Oscar F, Ammanuel och Christian.

2-0 (41)
2-1 Ammanuel (44)
3-1 (59)

Då har även U-laget sparkat igång sin serie ikväll, borta mot IS Emtarna. I det hela är det två rätt unga lag som mötes. Vi hade hela 9 spelare som gjorde senior debut.

Matchen var jämn, visst hemmalaget hade mer boll och vi fick jaga och försvara oss en del. Redan i den 6:e minuten höll Micke att komma fri men domaren blåste för hands. Matchen vände och dom fick sin första chans men avslutet gick utanför.

I den 11:e minuten tog vi felbeslut och blev ståendes och titta på boll, detta utnyttjade dom och kunde ta ledningen med 1-0. Våra killar reagerade bra på baklängesmålet, vi började ta för oss och komma i några sporadiska anfallsförsök, minns bland annat en lobbförsök av Victor i den 14:e minuten. Hemmalaget fortsatte att skapa chanser och hade en stolpträff i den 19:e minuten.

Runt halvtimmen så började vi ta över matchen något, Micke kom förbi sin back 2-3 gånger och spelade in bollen i straffområdet, det blev aldrig riktigt farligt men vi började sätta oss lite i respekt. Lite mot matchbilden så gör dom 2-0, återigen står vi och tittar på boll och kommer efter och dom utnyttjar det på bästa sättet.

Vi reagerar direkt med att Victor testar från långt håll och målvakten är slagen men hans bästa vän, ribban, räddade honom. Victor var riktigt het nu och i den 44:e minuten så frispelade han Ammanuel som kyligt rullade bollen i den bortrestolpen och vi var inne i matchen på allvar.

Känslan i halvtid var att vi hade chans till att vända matchen, hemmalaget började slå längre å längre bollar och hade inte samma passningsspel som vi.

Men tyvärr så kom vi aldrig in i matchen på riktigt under 2:a halvleken, vi föll in i hur hemmalaget ville spela och i det spelet har vi inte mycket att säga till om. Simon hade ett avslut som täcktes av en hemmaspelare, tror att hade bollen gått förbi så hade det mycket väl kunnat vara kvitteringsmålet.

Istället så punkterade dom matchen mer eller mindre i den 59:e minuten med 3-1 målet. Killarna försökte men vi kom aldrig upp i samma nivå som vi hade sista kvarten i 1:a halvleken. Sista tio minuterna var det ett trött hemmalag vilket gjorde att vi fick några halvchanser, minns bland annat ett avslut strax utanför av Ammanuel i den 82:a minuten.

Nu är seniordebuten avklarad och det finns hopp om framtiden för dessa killar. Vi måste sluta stå och titta på, våga gå in något mer i duellerna och utöka längden på perioden av bra fotboll som dom presterade stundtals.