Trupp: Tobias R, Tobias S, Henric, Hult, Gustav, Hasse, Victor, Johan W, Andreas R, Javid, Mohammad, Per J-L

Startelvan: Tobias R, Henric, Hult, Gustav, Hasse, Javid, Khalil, Per, Victor, Mohammad och Tobias S
Avbytare: Johan W

0-1 (78)

Ja vad säger man? Vi är inne i en ond cirkel helt enkelt och kvällens uppvärmning fortsatte i samma bana, första sparken och Andreas åker på en vridning i knäet och kunde inte spela alls ikväll. Vi var nere på 13 och med skadan på Andreas var vi nere på 12. Khalil fick hoppa in istället för Andreas.

Matchen hann knappt börja innan vi blir blåsta på en straff, det var Khalil som hittade Victor, ynglingen vinner duellen mot backen och skjuter, målvakten räddade och Victor är först på returen och sköt mot mål och en back glider för att täcka och tar bollen med sig med armen, solklar straff, men inte för kvällens domare.

Sen jobbar sig motståndarna in sig i matchen mycket tack vara på att vi daltade med bollen nere i försvaret och i den 5:e och 9:e minuten är vi på väg att ge bort ett mål men lyckades rensa, första gången till hörna och andra gången vände vi på spelet snabbt på Mohammad som drev bollen på vänsterkanten, han släppte till Victor men bollen hamnade hos Khalil som sökte skottläge men blev fälld till slut. Frisparken slog Mohammad rakt i målvaktens famn. Per frispelade Mohammad i den 11:e minuten, Mohammad valde att dribbla för att hitta ett bättre skottläge och blev av med bollen istället.

Sedan blev det lite sv en ställningskrig och ingen lag fick övertag på den andra fram till den 20:e minuten. I den 22:a hittade Hasse Mohammad med en härlig boll, Mohammad fick tyvärr bollen lite för långt ifrån sig och målvakten var snabbt ut och rädda. I den 26:e minuten slog Per en bra boll till Mohammad som drev den framåt och sköt, målvakten lämnade retur som Victor hugger på men fick se en back blockera avslutet. Två minuter senare slog Javid en låg inlägg som Tobias S gick på en direkt avslut bollen gled längs gräset och om inte målvakten räddat hade vi haft ett klassiskt mål på Granevik. Vi hade en kanon period mellan den 20:e och 28:e minuten där vi är nära att ta ledningen.

Efter att ha haft en längre tids lugn så fick våran Tobias i mål göra en fin räddning och visa att han var koncentrerad, returen fick Henric iväg till hörna. Vi visste att bortalaget är jättefarliga på fasta situationer och det visade dom på prov ikväll, tror att man slog bort en enda hörna på hela matchen, alla andra var farliga. I halvlekens sista spark i stort sätt försökte vi slå in ett inlägg och en ny hands situation inne i straffområdet som domaren blundade för, min fråga är vad behöver ske för att det ska blåsas straff för hands?

0-0 i paus, killarna i svart och gult gjorde en klart godkänd första halvlek, med tanke på att det var sex nya spelare i startelvan från förra matchen så gör dom det kanon bra! Vi gjorde lite positions justeringar i halvtid, Mohammad och Per byte med varandra och Javid och Victor byte kant med varandra.

Det är bara att vara ärlig och säga att vi blev rätt hårt tillbaka pressade större delar av andra halvleken. Men vi lyckades oroa dom med ett par kontringar. Ekshärad är nära att ta ledningen i den 57:e och 58:e minuten, första chansen hinner storspelande Gustav emellan och rensa till hörna, på hörnan så såg jag inte vem det var men någon i vårat lag lyckades rensa på mållinjen ett hårt lågt avslut.

Med 60 minuter spelade så plockade vi ut Tobias S och Johan fick hoppa in, han var inte allt för långt bort och göra mål vid första bolltouchen. Vi gjorde en ny positions justering, Victor byte med Mohammad så ynglingen fick spela innemitt tillsammans med en hårt slitande Khalil och Mohammad fick ta vänsterkant nu.

Mellan den 57:e och 70:e minuten är vi rejält tillbaka pressade, bortalaget skapar en hel del chanser som man inte förvaltade speciellt bra, bollarna gick vid sidan av målet. Men redan i den 67:e minuten hotade vi dom genom att Victor hittade ut till Mohammad på sin kant, han drev upp bollen gjorde sin gubbe och jobbade sig inåt till sitt drömläge för en placerad skott i det bortre stolpen, tyvärr blev den för hög och gick över ribban. Minuten efter så var det Javid på den andra kanten som gjorde precis likadant som Mohammad, även denna boll blev lite för hög. I den 69:e minuten fick målvakten en tillbaka passning och hans rensning hamnade hos Mohammad som bröstade ner bollen tog några steg och försökte från 35-40 meter skjuta mot ett tomt mål, tyvärr fick han inte upp bollen och det blev aldrig farligt.

Runt den 70:e minuten fick Henric en hårdare smäll och blev liggandes, motståndarna visade ej någon prov på Fair Play och fortsatte att anfalla och avslutade, Tobias räddade och sparkade ut bollen, Tobias S fick hoppa in igen nu som högerback. I den 74:e minuten gick Javid på en favorit i repris, denna gång smet bollen utanför stolpen. Strax därefter så byte vi ut Per som slitit hårt, Henric fick ta plats uppe på topp.

Precis när det började kännas att deras stora press lagt sig, tack vara dom nämnda chanser så kom 0-1 målet i den 80:e minuten. Tobias lämnade retur på ett skott och deras anfallare fullföljde och var först på boll och kunde lirka in den i mål. Våra killar ska ha en stor eloge för dom viker sig inte och försökte hitta kraft till att få in en kvittering. Dom skulle mäkta med att skapa en kanon chans i den 88:e minuten, någon hittade Javid och denna drog med sig bollen nära hörnflaggan och slog ett inlägg mot bortre stolpen där kom Victor som tagit en lång löpning och hoppade tyvärr var bollen något för hög så han fick inte till nicken på bästa sättet, den smet över ribban.

0-1 skulle stå sig matchen ut och jag kan bara tacka killarna för en kanon insats, dom förtjänade åtminstone en pinne ikväll för all deras otroliga slit! Ett extra tack till Johan West och Tobias Settergren som med kortvarsel ställde upp ikväll så vi fick ihop en startelva och en avbytare! Även tack till Per och Hasse som återigen ställer upp när vi dras med så många skador!