21 april 2024
17:30

Svartbjörnsbyns IF

Referat: Unbyns IF - Svartbjörnsbyns IF

Dags för en andra träningsmatch på ett för dagen soligt Boden Energi Arena. Vi startar med Flo i mål, Backlinje frv Elias V, Ibrahim, Sami, James. Mittfält fr v Elias W, Simon, Martin, Tobbe. Framåt: Gustav och Viggo. Avbytare: Jimmy, Mohammed, Sivan, Nabbe.
Matchen börjar lite darrigt från vår sida, men snart börjar vi få struktur och komma till allt bättre anfall. Dom är inte ofarliga, med långa bollar på snabba forwards, men vi reder ut det. Ganska tidigt känner Sami av sina hälsenor och tvingas gå av. Vi tvingas till omflyttningar. Nabbe kommer in, och ganska snart gör han sitt första mål efter ett bra anfall där Martin till slut kan nicka ner bollen till Nabbe som nyper in den. Bara 5 minuter senare utökar vi då Simon och Viggo kan samarbeta till att Viggo kommer loss och kan näta. Nu spelar vi bra och har mycket kombinationer. Dom har ett farligt läge där Flo räddar förtjänstfullt.
Strax innan halvlek kan vi utöka genom kanske årets mål. då Martin får på en bra vänster som borrar upp sig i krysset efter lite flipper.
I halvlek pratar vi om att inte vara nöjda, och trumma på.
10 minuter in i andra gör vi 4-0 på straff som Viggo tar (han var sugen) efter att vi blivit nergjorda i skottläge i straffområdet. Dom har inte mycket nu, men vi spelar inte speciellt bra heller. i 77:e gör vi så 5-0 genom Martin som föregås av flipper i boxen där James kan få fram bollen.
Tyvärr släpper vi in en boll i slutet, så Flo får inte hålla nollan.

Vi naturligtvis väldigt nöjda med resultatet. Det är väl något mål för mycket sett till spelet, men vi fick utdelningen som vi inte fick förra helgen. Kul att se Martin som får MOTM. bra på att fördela bollar och jobbar fint ihop med Simon som börjar komma ikapp efter en lång frånvaro. Viggo gör två mål, och kamperar ihop med Gustav som spelade 90 minuter dagen innan, men han länkade upp bra. Ibrahim kommer in och står för en bra insats. Kul också att se alla yngre spelare som kommer in och tar för sig. Elias W som dominerar på mittbacksplatsen. Tobbe som borrar på. Nabbe som får göra sitt första mål, bara för att nämna några. Mohammed blir skadad tyvärr - hoppas att det inte är för allvarligt.