00:00

Unbyns IF

Referat: Gällivare - Unbyns IF

Serien börjar tighta till sig! Varje match börja gälla mycket kring strecken. Vi åker till Gällivare för en typisk 6-poängsmatch.
Truppen har lite bortfall pga bröllop. Vi startar med Vispen i mål, Fille, Alex, Erik W, Herman i backlinjen. Stefan och Adde med Wille framför. Axel, Svanne och Bulan framåt. Avbytare, Robbs, Jimmy och en kidnappad Micke Lindén.
Matchen startar med att vi är lite tveksamma och ger utrymme till deras bolltrillande. Känns ändå säkert bakåt, men vips så är vi tveksamma på en längre boll och deras kille kommer fri med ett övergivet mål.
Vi har en period där vi dominerar spelat men utan att skapa chanser. Tveksamt i offensiv box! Precis innan paus kommer 2-0, återigen på ett tveksamt ingripande i egen box. Vi är alls inte nöjda när vi går till halvtidsvila.

I andra är vi klart mer påställda, vinner närkamper, pressar fast dom. Tar länge innan dom ens är på vår planhalva. Vår press gör att det blir panikspel från deras backlinje. Vi får ytterligare energi av att reducera tidigt i 52:a minuten efter att Svanne träffat stolpen och returen går till en ren Stefan som lägger in bollen. Nu har vi en stark period med mycket anfall och avslut där Axel har ett fint skottläge, Alex en hörnnick i ribban, Svanne(?) ett skott till i stolpen. Vi känner att kvitteringen ligger i luften och dom har just inga anfall. I 74:e kommer kvitteringen genom Erik som dräper in en boll som kommer ut ur deras försvar. Vi fortsätter skapa chanser, bl.a. friläge från Svanne som deras keeper gör en fin fotparad på. I sluter kroknar vi lite och orkar inte få dit segermålet.

Lika dåligt som första halvlek var, lika bra gör vi det i andra. Erik W får MOTM efter en alltigenom kanoninsats i andra. Tyvärr blir han utvisad där hans första gula kort är mycket tveksamt. Alla krigar på i andra och skall ha cred för en fin insats. Kul att se Lindén göra 10 minuter med några fantastiska dribblingar på kanten. Hoppas på mer!