22 juni 2023
20:00

Unbyns IF

Referat: Luleå FC - Unbyns IF

Den uppskjutna matchen mot Luleå FC skulle nu spelas. Vi hade återigen en lite tunn trupp där vi fick hjälp av en Blurk på tillfälligt besök.
'Vi startar med Vispen i mål, Fille, Alex, Stefan och Hermani backlinje. Erik och Stubben på mitten med Svanne framför. Robin, Macke och Tong framåt. Avbytare är Blurk, Robbs och Jimmy.
Precis som väntat är Luleå FC löpvilliga, tekniska och spelar med hög intensitet. Vi håller formationen och går på omställningar. Ganska direkt får vi ett friläge på Macke som tyvärr går strax utanför. Dom tar ledningen efter 10 minuter när dom överbelastar på kanten och kan avsluta i första stolpen. Dom fortsätter trycka på och vi slår ifrån oss. Efter kanske 20 minuter ökar dom till 2-0 efter ett snett inåtspel där vi inte tar upp spelaren i andravågen (klassiskt).
Vi jämnar ut lite och det känns som vi är på väg in i matchen, då kommer 3-0 där vi inte spelar nog resolut i egen box.
Mot slutet av halvleken lyfter vi upp spelet och har en bra chans till reducering när bollen fladdrar i deras box.
Andra blir jämnare där dom inte skapar alls lika mycket. Dock lyckas vi inte komma till några farligheter heller. Dom gör 4-0 på ett skott i första krysset.
Sen kan vi göra 4-1 på ett fint anfall där bollen kommer ut till Svanne som lägger snett bakåt till Erik som på ett tillslag lägger den i burgaveln. Det målet hade vi behövt få lite tidigare i matchen. Sen gör dom 5-1 när vi tappar markering på deras inspel så han kan nicka in.
Totalt sett är vi väl inte nöjda med prestationen. Vi förlorar mot ett bättre lag som kommer sluta i toppskiktet, men vi tycker det blir lite för stor målskillnad.
Vi har lite för lågt tempo, men har flera fina spelsekvenser och en lång period i matchen som är jämn i andra. Lyfter Erik som blir MOTM för fin teknik, spel och ett mål på kontot. Kul att se Herman komma in på mitten och göra det bra. Robin återigen en fin insats. Blurk som i gamla dar...(en korpträning gjorde susen), Macke tung och jäkligt nyttig. Men vi säger som svenska landslaget........