00:00

Munksund-Skuthamns SK

Referat: Unbyns IF - Munksund-Skuthamns SK

Utepremiär på ett soligt Bodens Energi Arena. Annat är förra året då vi spelade i snöstorm.
Vi har återigen sjukstuga och tvingas stuva om lite här och där. Vi startar med Vispen i mål, backlinje med Herman, Adde, Krille och Stefan. Mittfält med Geo, Zacke med Simon framför. Axel, Erik och Tong framåt. Avbytare är Robbs och Robin.
Matchen börjar lite trevande. Vi slarvar i eget passningsspel, något som skall prägla stora delar av matchen. Efter några minuter får dom straff på en räddning av Vispen där han efter att ha räddat träffar deras kille. Nu skjuter dom över. Munksund har det mesta av bollinnehavet, bla en effekt av att vi slår bort bollen så fort vi får den.
Vi har några bra anfall, framförallt på Tongs kant där han blir nedriven men utan åtgärd från domaren.
Men vi har jobbigt och vinner för lite fysiska dueller. Dom kan göra 0-1 på ett inspel, och strax innan halvtid utöka till 0-2 på straff igen.
I andra halvlek spelar vi upp oss lite och kan hitta lite kombinationer framförallt på Tongs kant. Dock fortfarande mycket bollinnehav från deras sida, men nu ligger vi bättre i positionerna och kan hålla dom utanför det farliga området. Ganska chansfattigt överlag, men på en hörna utökar dom till 0-3 återigen efter att vi förlorat den fysiska kampen. I slutet kan vi reducera efter hörna av Zacke som Tong hoppar över så bollar går till Erik som smackar in den. Skönt!
Totalt sett en rätt svag insats. Vispen gör det bra. Hyfsat positionsspel defensivt, framförallt i andra. Bra kombinationsspel på Tongs kant med Stefan, Simon, Tong mfl flertalet gånger.