25 september 2022
16:00

Unbyns IF

Referat: Hemmingsmark - Unbyns IF

Dags för säsongsavslutning i och med bortamatch mot Hemmingsmark. En från början svår match eftersom dom lår topp fyra. Vi kommer med en liten trupp pga skador och jobb m.m. Matchen gällde inget för oss, förutom att vi ville avsluta bra.
Vi startar med Vispen i mål, Fille, Werme, Robbs och Herman i backlinjen. Adde, Simon med Erik framför. Martin. Svanne och Bulan. Avbytare: Robin
Vi hade förväntat oss en anstormning från Hemmings, men den kom inte. Istället var det vi som kombinerade fint och fick ut bollen bra på kanterna. Redan i 5:e minuten tar vi ledningen då Erik kommer igenom och lägger över bollen till Bulan som störtar fram och gör mål.
Tyvärr kvitterar dom ganska omgående efter vad vi tycker är en hands på deras spelare. Vi fortsätter att spela bra och Bulan härjar bra på sin kant. Dom söker långa inspel på löpande forwards som är farliga, men vi sköter det bra. Några lägen får dom till. Vi har flera bra, tex ett friläge från Erik. Svanne löper fint flera gånger.

I andra tar vi återigen ledningen genom firma Erik och Bulan där Erik sticker in bollen på djupet till Bulan som avslutar.
Tyvärr får vi inte behålla ledningen så länge, utan nu kommer en period på 17 minuter då vi tappar försvarsspelet och släpper in 5 mål. Nåt på en kanske hårt dömd straff, övriga på rejält anfallsspel av Hemmings men där vi blir bolltittare.

Sen jämnar matchen ut sig en del igen och vi har ett friläge från Bulan som han bränner. Dom gör 7-2 i slutskedet. Tyvärr får matchen ett tråkigt slut då deras vänsterback först satsar våldsamt mot Martin som klarar sig, och sen gör detsamma mot Herman i matchens sista spark och Herman blir rejält skadad. Ambulans till Piteå sjukhus efter några timmars väntan. Inget brutet dock