19:30

LSK 2

Referat: Unbyns IF - LSK 2

Höstpremiär och tillika invigning av vår nyanlagda plan med grandiosa avbytarbås. Tyvärr skulle det inte hjälpa denna dag. Kanske skulle vi haft kvar lite ojämt gräs :-)
Vi startar med Humlan i mål, Kris, Werme, Blurk och Stefan i backlinjen. Simon med Martin och Zacke framför. Axel, Erik W och Tong framåt. Avbytare är Fille, Svanne, Manouby, Bulan och Strabban
Dom tar ganska fort initiativet, vilket vi räknat med. Vi slår bort alldeles för mycket passningar, och verkar ringrostiga. Dom har bra löpningar in bakom vår backlinje som får jobba hårt med precisa långbollar. Dom kan ta ledningen efter ca 10 minuter efter en rensning som inte går hela vägen över kortlinjen, sen kalabalik och vi tycker nog att Humlan har en hand på bollen, men domarn dömer att han tappar den och deras kille kan stöta in den.
Vi fortsätter spela virrigt, men har trots det ett par bra chanser, främst genom Erik W som sånär kan vricka förbi deras utmärkte keeper.
Sista 20 minuterna gör vi lite byten och börjar skapa mer och vårda boll.
I andra kommer spelet mer och mer. Tyvärr kan dom göra 0-2 ganska tidigt på en hörna där vi missar markering i första ytan. Men vi kan kontra med 30 minuter kvar efter att Martin vänt bort deras försvarare och spelat in en boll som deras keeper tippar rakt ut till Simon som dräper in den till 1-2. Kontakt!
Dom skapar några chanser när vi slarvar i passningsspelet, och Humlan och Blurk gör ett hästjobb och lyckas hålla rent.
Tyvärr slarvar vi sen med bollen igen och efter lite kalabalik kan dom lyfta in den i burgaveln utom räckhåll för Humlan.
Vi trycker på rejält mot slutet då dom inriktar sig på försvar och har några lägen men utan att kunna förvalta.

Humlan får klart godkänt efter lång frånvaro efter skada m.m. Blurk en jätte i försvaret med flera patenterade blockeringar. Simon nyttig som vanligt. Strabban kommer in och vinner mycket boll och kniper MOTM i hård konkurrens med bl.a. Zacke som nog gör sin bästa match i gul-svart.