13:00

Älvsbyn

Referat: Unbyns IF - Älvsbyn

Dags för årets Unbyn Alive match. Vi ställs mot ett Älvsbyn som låg trea i tabellen. Ett lag vi förlorade mot i våras på konstgräset i Älvsbyn.
Vi har Vispen i mål, Fille, Danne, Blurk och Stefan i backlinjen. Adde och Strabban med Simon framför på mitten. Bulan, Macke och Erik W framåt. Som avbytare har vi Herman, Kris, Robbs, Manouby, Zacke, Axel, och Marcus N.

Vi är tokladdade inför flera hundra i hemmapubliken och går in med rätt inställning. Redan i andra minuten gör vi 1-0 på en intränad inkastvariant genom Simon Kul att den går hem!
Matchen rejält intensiv, där Älvsbyn är rappa och vi spelar med mycket hjärta. i 25:e får dom en spelare utvisad efter snack, men det leder till att vi blir passiva och dom får lite initiativ. Det är andra gången det händer. Strax för paus får dom en (feldömd?) straff som dom kvitterar på. Domarens kanske enda misstag, där dom i övrigt är helt prickfria.

I andra tightar vi till lite på mitten, och vårdar bollen bättre vilket leder till att vi får det initiativ som en man mer på banan motiverar. i 51:a tar vi ledningen genom Erik som ropar till sig bollen fint från Simon. Vi stänger ner deras anfall bra, och kan i 75:e utöka genom en rackarrökare från Macke assisterad av Erik(?)
Matchen punkteras då Macke gör dagens andra med en läcker utsida.

Bra inställning och intensitet matchen igenom. Eget passningsspel snäppet upp från Arvidsjaur. Mittlåset briljant, assisterade av löpstarka ytterbackar. Rivigt på mitten med mycket bollvinster, speciellt i andra. Framåt är vi ju skarpa som vanligt. Vispen har några bra räddningar, men rätt lugnt egentligen.