13:00

Unbyns IF

Referat: Norrfjärdens IF - Unbyns IF

Säsongens sista match blir borta mot Norrfjärden. Vi startar med:
Marcus i mål, Kris hb, Patrik och Burman mb, Niclas vb. Mattias och JO på mitten, med Linus på hö och Jens på vä. Framåt Micke L och Martin. Avbytare: Jarro, Mats, John och Robbs.

Matchen börjar jämt. Vi skapar några bra lägen direkt, och får några hörnor. På en av dem kan Jensa noppa in 0-1. Känns jäkligt skönt! Dom har en del boll men skapar inte så mycket förutom två lägen som Marcus kan rädda bra. VI har dessutom ett friläge av Micke L, och Mattias som sånär fått fritt skottfält. Martin har en halvchans som tar på deras försvarare.

I halvlek pratar vi om att komma ut och spela bra från början, vilket är allt annat än vad vi gör. Värderar helt fel, släpper boll konstigt eller inte alls - krampaktigt helt enkelt. Dom kan göra 1-1 efter att vi missat markering på bortre. Vi reser oss en del och skapar några bra lägen genom Martin där han antingen nästan kommer fri eller kommer fri men bränner. Vi har en hörna som Niclas sånär kan tåa in, men det vill sig helt enkelt inte. Efter 20 min får dom straff. Korrekt med billig tycker jag när Marcus träffar spelaren före bollen när han slänger sig (han tar bollen också). 2-1! Sen tar det bara 3 minuter så gör vi självmål på en hörna och tung uppförsbacke....i slutet fyller vi på framåt med allt vi har och skapar några lägen där Niclas kan komma runt och en gång spela snett bakåt till en fri Micke L, och an annan gång gå på avslut själv. Niclas blir knuffad i ryggen på ett inlägg med straff som följd som Micke L lägger i mål. Slut 3-2!

Tungt att förlora en sån match där vi skapar väsentligt mer chanser än dom, men den skall dit också...
Bra jobb av alla men speciellt plus till Matte som gör sin bästa match på mycket länge - kul att se. Jens får näta, också det kul.