Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Trosa Edanö IBK F-11/13

Följ

F-11/13

Följ oss för uppdateringar
Följ
Trosa Edanö IBK
Innebandy
F-11/13

Sammanfattning från föräldramötet

11 sep 2023 4 kommentarer 229 visningar
Krister Bergström Förälder
4 kommentarer
  • 13 sep 2023 Leena Lappalainen

    Hej! Tänker att man behöver tänka lite kritiskt också kring whats upp gruppen, förstår tanken kring det.. Men, det blir ännu någonting att känna stress över som ett barn. Att hänga med i, att läsa allt man missat. Ännu en ”orsak” att sitta vid telefonen, när vi egentligen ska främja lek och aktivitet utan telefon. Barnen har redan massor av saker som ”måste” göras via telefon så som kanske läxor etc. Finns även grupper för skolklasser, ev andra idrotter. I slutändan blir det mycket att ”hänga med i” och flera grupper…
    Även om tanken är bra och att det ska vara roligt och lättsamt, så skapar det omedvetet en stress att följa allt som skrivs, vara aktiv osv. Tror vi klarar oss bra utan en sådan grupp!
    En tanke att ta med! Någonting positivt har även någonting negativt med sig.

    Rapportera

    Rapportera

  • 14 sep 2023 Elin Åqvist

    Hej Leena, tack för ditt meddelande och att du engagerar dig i laget.
    Bakgrunden till att vi ville starta en WhatsApp-grupp för laget var att vi förstod att barnen i laget redan idag pratar via andra sociala medier i mindre grupper, och att det är en naturlig del av deras sociala interaktion. Vi ville erbjuda en plats där vi som tränare kunde vara en del av den konversationen och vara tillgängliga för att stödja och engagera oss i deras idrottsliga utveckling samt att alla skulle få känna sig inkluderade. Vi ser också att vi kan skapa en trygg miljö på WhatsApp genom att vi ledare finns delaktiga i kommunikationen och naturligvist agerar om det sker kommunikation på ett sätt som inte är inkluderande och trevlig.

    Rapportera

    Rapportera

  • 14 sep 2023 Elin Åqvist

    Vi tror att WhatsApp-gruppen rätt använd kan vara en positiv resurs för laget som hjälper oss att skapa en starkare gemenskap och en enklare kommunikation. Tanken är också att vi ska kunna kommunicera mer direkt med tjejerna om saker relaterade till träningen och vi tänker att de börjar bli så stora så att de nu kan ta ett större ansvar för sin egen planering och träning .

    Vi har precis lanserat WhatsApp-gruppen och det är fortfarande ett nyhetens behag. Vi följer noga utvecklingen kring hur Whatsapp används och utvärderar löpande om det fungerar på det sätt som vi tänkt, givetvis gör vi förändringar om det inte fungerar för oss och barnen.

    I slutänden måste varje förälder bestämma vad som gäller för ens eget barn men vi planerar att fortsätta det här försöket med Whatsapp och kommer informera er föräldrar om hur vi tycker att det fungerar och vi ber er föräldrar att notera hur ni tycker att det fungerar för ert barn.
    Hälsningar Ledarna

    Rapportera

    Rapportera

  • 14 sep 2023 Leena Lappalainen

    Tack för svar! Förstår tanken bakom, och att man tänker att syftet är gott.
    Fint att alla ska kunna kommunicera med alla. Men det är också det som kan skapa stress och press. Att vara med i flera grupper (skola, andra idrotter m.m) skapar ganska högt informationsflöde. Vad vill vi främja? Uppdateringsnormen, att ständigt visa och berätta vad man gör.. eller att se vad andra gör. Vi som vuxna kanske ska snarare ta beslut som inte ökar mobilanvändandet och att ständigt vara ”uppdaterad”. Viktig & relevant information sker ändå via träningarna och VH.
    Som sagt, förstår tanken. Men tjejerna är inte så stora ännu och dem kommer hinna leva bland sociala medier i många år. Här hemma främjar vi inte mobilanvändandet så jag hoppas (och tror såklart) att all relevant information sker utanför gruppen. Relationskapandet mellan tjejerna sker ständigt under träningar, matcher, andra aktiviteter. Kanske även om man byter telefonnummer och träffas på fritiden, om man nu så vill..

    Rapportera

    Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in