Filip Gustafsson, Linus Strömgren
Ernad Sadiki
Avb: Martin Hedvåg, Billy Svenske, Melwin Björklund, Shahram Moradi, Mattias Lööv

Vinst i genrepet.
Torpa står för en fin insats och vinner kvällens derby mot Lagan. Detta efter att ha avgjort matchen under första halvlek då spelet var riktigt vägvinnande.
Att möta Lagan före seriespelet har blivit en tradition och detta var åttonde gången sedan 2017. Faktiskt har vi aldrig förlorat och sviten höll i sig när vi kunde vinna kvällens jämna match. Matchen startade i högt tempo och TIF visade att man hängde med bra. Bra passningsspel och en härlig löpvilja. Laget kom fram bra kanterna där Rasmus och Sam visade fina takter. Att vi är starka offensivt har vi visat hela försäsongen och även denna match kom vi till mycket avslut. Bra läge redan i 10:e minuten då Linus hade ett avslut som tog i stolpen. Minuten senare kontrade Lagan med ett skott i ribban. Spelet böljade och det blev mycket kamp på mitten. Lagan hade en del lägen, främst efter hörnor där man är tunga. Första målet är alltid viktigt och det skulle falla i 31:a minuten. På en fin slagen vänsterhörna av Filip Gustafsson fick Johan Palm på ett bra vänsterskott och bollen satt precis innanför stolpen. Minuten senare fick vi 0-2 till skänks då en hemmaback olyckligt spelade hem från 30 meter och bollen gick in i ett övergivet mål. Även 0-3 kom snabbt då vi fick utdelning i 37:e minuten. Lagan gick bort sig rejält och när Sam Dada hittade Linus Strömgren i djupled blev han helt fri och behärskat kunde rulla in bollen. En grym utdelning på sex minuter men Torpa spelade bra och då ser det enkelt ut. Lagen var lite uppgivna och det kunde blivit mer, b la hade Filip två tunga skott med sin vänsterfot men bollen smet över och utanför i slutet av halvleken. Årets bästa halvlek av Torpa och vi hade betryggande ledning i paus.
Ett byte direkt i andra, Martin bytte av Murre på mitten. Vad Lagan sa i paus kan man bara gissa men man spelade tuffare och hade betydligt bättre go i andra. Torpa spelade lite på resultatet och Lagan tog över. Utdelning kom i 58:e minuten då Linus Thörn skallade in en högerhörna. LAIK hade nu sin bästa period och nästa mål kom på en långboll i 63:e minuten. Helt fri kunde Mansour Musavi runda Samuel och lägga in 2-3. Vi var lite illa ute en stund när bollen rensades undan på mållinjen i 73:e var det nära kvittering. Torpa gjorde alla sina byten och det blev lite rörigt innan laget hittade rätt i positionerna. Avslutningen var ändå helt ok och sista kvarten skapade vi en hel del. Martin hittade rätt med många bra passningar och det gjorde att Linus, Shahram och Melwin hade bra chanser att avgöra matchen. Lagan såg lite trötta ut i slutet men var ända farliga på någon hörna och ett par frisparkar. Sett över 90 minuter var Torpa det bästa laget och vinner rättvist. Vi krigar på bra hela matchen, spelar rejält i backlinjen, vinner mycket dueller på mitten och skapar fina lägen med mycket löpningar offensivt. Hela bänken fick speltid och inhopparna visar att det är många som vill vara med i en startelva. Det har sett lovande ut hela våren och vi har gjort den bästa försäsongen på länge. Dock är det historia nu för på lördag är det allvar när Kärda väntar i en tuff bortapremiär.