5-3 (87) Fredrik Sedin (ass Murtaza Nazari)
Johan Palm, Murre Nazari
Martin Hedvåg, Filip Gustafsson, Linus Strömgren, Shahram Moradi
Ernad Sadiki
Avb: Billy Svenske, Sam Dada, Herman Schmidt, Melwin Björklund

Dyster kväll i Unnaryd. Förlust trots tidig ledning med 2-0. Det som började så bra tog en överraskande vändning och vi inkasserade årets första förlust.
Annars startade matchen på bästa sätt för vår del. Vi satte hög press, vann mycket boll och bet oss fast på Unnaryds planhalva. Därför var det ganska logiskt att ledningsmålet skulle komma tidigt. På en fint slagen högerhörna från Filip Gustafsson mötte Linus Strömgren bollen vid första stolpen och nickskarvade in bollen i 11:e minuten. Bra start och Torpa fortsatte att trycka på. Nästa mål skulle komma i 14:e minuten. Långt inspel från Martin, Ernad Sadiki blir fri och han skjuter en boll som blir retur på. I andra vågen kommer Filip Gustafsson och dunkar upp bollen i nättaket. Ett vackert mål och 2-0 såg betryggande ut. Vi hade även trean inne men Ernad blev tveksamt avvinkad för offside. Så långt såg hemmalaget svaga ut men det skulle vända snabbt. Redan tre minuter senare gick vi på en kontring. Det blev ett inspel från kanten som gick genom vår backlinje. På bortre stolpen dök en hemmaspelare upp och helt ren var det bara att lägga in bollen. Motgångarna skulle följa. Martin Hedvåg gjorde sig illa i högerfoten när han fastnad i gräset, blev klart hämmad med spelade vidare till paus då han fick bryta. Laget tappade focus och vår defensiv var riktigt dålig ett tag. Vi gick bort oss rejält i 20:e minuten, Samuel räddade första kantskottet men på returen var en grönklädd först och lyfte in returen. Spelet böljade ett tag, Linus var fri i 30:e men mv räddade till hörna, en hörna som Johan nickade över i bra läge. Vi gick miste om en klar straff när en hemmaspelare tog bollen med handen i 33:e minuten, hur domaren kunde missa var svårt att förstå. Samuel hann rädda ett friläge anfallet efter innan det small på nytt i 36:e minuten. Åter gör vi ett dåligt försvarsjobb och när vi inte får undan bollen i straffområdet sitter bollen i mål. Lite chockartat men vi hade gått ner oss rejält och det såg inte bra ut. Visserligen hade Johan en bra hörnnick i slutminuten men hemmaledningen var rättvis i paus.
Två byten direkt i andra när Martin och Melwin utgick, in kom Billy och Sam. Vi fortsatte att spela dåligt, hade ändå mycket boll men skapade inget. Hemmalaget smällde på rejält och vi förlorande många närkamper och andrabollar. Ett bolltapp på egen planhalva blev ödesdigert och ett distansskott satt till 4-2 i 67:e minuten. Nya byten när Ernad och Shahram utgick och ersattes av Herman och Rasmus. Unnaryd spelade alltmer defensivt men försvarade sig bra och vi fastnade oftast strax utanför straffområdet. Ridån skulle gå ner i 74:e minuten. En bra slagen frispark gick över muren och bollen seglade in i bortre gaveln. Visserligen blev det något bättre sista kvarten men vi hade väldigt svårt att passera ett vilt krigande hemmaförsvar. Till slut resulterade ett distansskott från 35 meter. Fredrik Sedin fick på en kalasträff och bollen satt stenhårt i mål i 87:e minuten. Vackert, men på tok för sent för att vi skulle kunna hota. Unnaryd vinner rättvist då vi inte alls kom upp i nivå under stora delar av matchen. Alla får godkänt för första kvarten men övriga 75 minuter är riktigt svaga. Kanske trodde vi att matchen var avgjord men Unnaryd ville annat och krigade sig in i matchen. Det går sällen att vinna om man inte gör jobbet i 90 minuter och i kväll blev det bevisat. Unnaryd är inget dåligt lag och spelar man så här kan man nog överraska fler på sin lilla och svårspelade b-plan. Vi får slicka såren och komma tillbaka laddade inför nästa fredags derby mot Guddarp på Skogsängen.