3-1 (48) Ernad Sadiki (ass Martin Hedvåg)
Ernad Sadiki
Avb: Herman Schmidt, Billy Svenske, Melwin Björklund, Shahram Moradi, Mattias Lööv, Rasmus Bodevind

Seger mot Reftele!
Efter en lyckad premiär förra helgen skulle vi nu ta oss an Reftele ”hemma” i Lagan på konstgräset. Ett Reftele som av många tippats att slåss i toppen. En tuff utmaning.
Vi går ut och tar initiativet direkt. Reftele ligger dock bra i sina positioner så det är svårt att skapa målchanser. Ernad har ett läge i boxen efter ett inlägg men målvakten kan parera.
Reftele tar över kontrollen av bollen en stund. Skaffar sig bl a ett bra frisparksläge som dock inte resulterar. Men på ett inlägg strax därefter tar bollen på en Torpahand och straffspark utdöms. Den förvaltas och därmed Reftele i ledning. Den ska dock bli kortvarig. Axel slår en längre boll förbi motståndarförsvaret till Linus som kommer i vänster innerposition och säkert kan placera in bollen för en kvittering.
Strax därefter får Samuel göra en fin benparad till hörna på ett skott utifrån. Efter det så är det Torpa för resten av första halvleks-slanten. Det börjar likna matchen uppe i Kärda när vi kan komma i våg efter våg. Reftele står ganska högt med backlinjen och vi kan ofta slå ut den och komma till många målchanser. Några skott som går tätt utanför och någon nick som går strax över. Målvakten gör också ett par fina räddningar och vi skapar även en del hörnor.
På en av dessa får Johan komma upp helt ensam på bortre stolpen och enkelt nicka in 2-1.
Vi fortsätter att ösa på och skapar ytterligare några möjligheter att öka på ledningen. Men lite oskärpa i avsluten samtidigt som Refteles målvakt gör en bra match gör att vi går till halvtidsvila med ledning, 2-1.
Andra halvlek är inte många minuter gammal när Martin spelar in bollen till Ernad som vänder bort sin försvarare och kan sätta bollen i nät för 3-1.
Reftele har sedan ett skott i ribban, annars kändes det väldigt tryggt och stabilt. Och vi går för 4-1. En inbytt Billy kommer i ett friläge, men målvakten gör en bra räddning. Johan kommer högst på en hörna och vi har räknat in målet. Men då dyker en försvarare upp och rensar bollen på mållinjen.
Därför kändes det som en kalldusch när vi i en trång situation drar på oss ytterligare en straff.
Den förvaltar Reftele säkert och det är match igen. Man lyfter sig, samtidigt som vi blir tillbakalutade och lite passiva och slarviga i vårt passningsspel.
Mattias får kvittera i att rensa på mållinjen när Reftele är på väg att göra mål.
Vi lyckas sedan dock att hålla motståndarna på rätt sida och fler farligheter än några hörnor skapas inte trots ett större bollinnehav.
När några minuter återstår får Sedin på ett bra skott utifrån i efterdyningarna av en hörna. Den blir en perfekt passning till Johan som i höjd med straffpunkten kan styra bollen med klacken förbi en maktlös målvakt. 4-2 och matchen avgjord.
En väl genomförd match där alla gör en gedigen insats och bidrar till segern, Alla förtjänar beröm, men ett extra omnämnande av Fredrik Sedin som verkligen stod starkast och stabilast när det började blåsa lite i andra halvlek. Framåt fortsätter vi att skapa mängder med målchanser och det är verkligen kul att se killarna lira boll.
Nu tar vi helg och njuter av segern. Så väntar Burseryd i nästa omgång.