15:00

Tillberga IK Roosters

Referat: Skälby IBK - Tillberga IK Roosters

Vi möter Skälby som leder div.1, och som är DM:s största favorit till segern.
Men vi går in till matchen med en bra inställning om att ge det en ärlig chans. Och vi spelar riktigt bra, efter vår förmåga. Är dom bättre än oss? Ja visst, men så länge vi håller tätt och skapar några chanser framåt så kan ju allt hända.
Men dom tar ledningen med 1-0 efter 7:03, och vi fortsätter med samma fina kämpaglöd. Och har chanser att kvittera, inte minst när vi får en straff efter 11:12. Men tyvärr gör deras målvakt det riktigt bra, och vi lyckas inte göra mål. Perioden rullar vidare på samma sätt, dom äger absolut det mesta av spelet. Men vi är inte alls ofarliga i våra kontringar, fast vi lyckas inte överlista deras keeper. Och så med endast 29 sekunder kvar av perioden (halvleken), så lyckas dom utöka till 2-0. Vilket är resultatet i halvtid, och vi känner verkligen att vi gör det bra och att chansen finns.
Och när Klimpen räddar en straff dom får efter 3:17, så är vi fortsatt med i matchen.
Tyvärr så rullar sedan målen in , och efter 9:47 så gör dom 6-0. Och luften har gått ur oss, även om vi även i slutet av matchen lyckas skapa lite tryck i deras zon. För att spräcka den tråkiga nollan, som vi tycker att vi är förtjänta av. Men dess värre lyckas vi inte, och får se oss besegrade med samma siffror som vi vann i kvarten. D.v.s. 11-0.
Men summeringen av DM helgen för vår del, är med beröm godkänt.
Vi nådde det mål vi hade satt upp innan, att vinna gruppen och få chansen att möta Skälby i semifinal. ??????
Stort tack till alla som stöttat och hejat på oss under helgen!
Nu ser vi framåt mot hemmamatch i Sporthallen mot Sala Silverstaden på lördag 17:30.