24 oktober 2020
17:00

IBK Köping

Referat: Tillberga IK Roosters - IBK Köping

Vid matchen igår mot IBK Köping, gör vi en stabil insats hela laget. Från Klimpen i mål till Pontus Ö, som var med som 16:e spelare och inte fick en minuts speltid. Men det kan inte sägas för många gånger, hur värdefulla dessa spelare är som finns med och peppar övriga laget trots att dom inte har speltid i just den matchen. Man vet ju aldrig vad som händer, och rätt som det är behöver man täcka upp för en skada eller annat och gå in och prestera på planen. Naturligtvis vill man spela, annars vore man inte där. Men vi har ett härligt go i laget, och alla är precis lika värdefulla i truppen.

Denna match har vi bra kontroll på från start till hesa Fredrik i tredje, och vi tar ledningen efter 3,31 genom ett välplacerat skott av Jacke utan ass. Men släpper till ett mål bakåt efter bara 27 sekunder, då Köping kvitterar till 1-1. Och inte nog med det så får vi en utvisning på Sebbe för hårt spel efter 4,53, och vi reder nästan ut den boxen men Köping gör 1-2 efter 1,49 av sitt powerplay (tid 6,42).
Men vi känner oss inte oroliga för det utan äger fortsatt det mesta av spelet, och kvitterar efter 10,19 till 2-2 av Macke på passning från Fille.
Köping får sedan en utvisning för obstruktion efter 14,40, och vi gör 3-2 efter bara 23 sekunders spel i pp. då Jacke hittar rätt igen på pass från Vanni. Och innan perioden är över så gör sedan Jacke sitt hattrick, då han sätter 4-2 på pass från Ahli. Hade detta varit ishockey, så hade det målet garanterat haft mer än bara en assist.

I den andra perren fortsätter vi att dominera matchen, men drar oxå på oss lite för många utvisningar. Så vårt första boxplay med Duna, Zarins, Ahli och Hugo, gör ett mycket bra jobb i boxplay då vi reder ut 3 st. tvåminutare utan att släppa in mål. Och det gäller förstås inte minst vår keeper Limpan oxå, som gör en mycket bra insats i kassen. Dock är den tredje utvisningen efter 19,18, så vi får börja den tredje perren med en man mindre.
Men framför allt så spelar vi 3-0 i period 2. Macke gör 5-2 efter 5,44 på pass från Larsson, och sedan gör Vanni 6-2 på pass från Macke. (tid 8,19)
Och sedan gör Henke 7-2 på pass från Walle efter 16,57.

Den tredje perren börjar som sagt med att vi har Macke på utvisningsbänken, och som jag sa så reder vi ut vårt boxplay. Men Köping behåller trycket och reducerar till
7-3 efter 1,47, när vi varit fulltaliga i 29 sekunder.
Efter 3,08 utökar vi till 8-3 genom Hugo på pass från Ahli, och efter 8,14 fullbordar Macke sitt hattrick till 9-3 på pass från Larsson.
Köping petar in ett par mål efter 12,57 och 18,33, så det står 9-5 innan Fille avslutar målskyttet för matchen och gör 10-5 efter 18,59 på pass från Macke.
En riktigt bra match från vår sida, och en härlig seger.

Slutresultat: 10-5 (4-2, 3-0, 3-3)
Skottstatistik: 33-36 (11-16, 9-8, 13-12)