4 oktober 2020
14:00

Tillberga IK Roosters

Referat: Sala Silverstaden IBK - Tillberga IK Roosters

Gårdagens match mot Sala borta blev inte någon klang och jubel föreställning för oss precis. Det är Sala som kommer igång och för matchen från start, och gör 1-0 efter 9,07. Men vi kommer igång med vårt spel någorlunda, och kan kvittera till 1-1 efter 12,57 genom Anton Eriksson på pass från "Ahli". Och efter det så har vi ett antal riktigt fina kombinationer i anfallsspelet, men det närmaste vi kommer är ett stolpskott. Och Sala har oxå ett antal kvalificerade chanser som vi reder ut, men efter 18,04 får vi en 2-minutare för felaktigt avstånd. Och Sala utnyttjar tillfället och tar åter ledningen med 2-1 efter endast 15 sekunder i PP.

Starten på den andra perioden är ganska lik den första, men Sala utökar ledningen till 3-1 redan efter 1,57. Sen rullar spelet vidare med chanser åt båda håll, och efter 7.27 får Sala sin första och enda utvisning. Och det är upprepade förseelser som är orsaken till den 2-minutaren. Vi får till ett skapligt tryck i vårt PP, och målvakten räddar ett skott. Och i sin iver att kasta långt och snabbt, så kastar han bollen rätt på Hugo som är på väg ifrån målområdet. Och han kan då passa "Vanni" som ganska enkelt kan lägga in bollen i kassen till 3-2, tid för målet 7,49. Tyvärr tar det bara en dryg minut innan Sala gör mål igen, och ökar sin ledning till 4-2. Tid 9,16.
Sedan fortsätter spelet att vara ganska jämnt, med chanser åt båda håll. Men Sala försvarar sig skickligt, och vi har svårt att ta oss igenom. Och framför allt svårt att få igenom skotten, som ofta täcks av deras utespelare. Det ska oxå sägas att Sala har några riktigt fina chanser i sina kontringar, men Linus "Klimpen" Österling gör en kanonmatch i kassen och håller oss kvar i matchen.

Till den tredje perren så går vi ner på 2 femmor, i ett försök att få till något mer framåt. Men tyvärr ser spelet ut som tidigare, och vi kommer inte igenom deras försvar mer än vid några få tillfällen. Och efter 16,31 tar vi timeout, och förbereder för att ta ut målavkten och spela med 6 utespelare. Så vid första tillfället vi har bollen i kontroll kliver "Klimpen" av och vi försöker få till något framåt, och detta fortgår så det blir ett par resor för "Klimpen" ut och in i mål igen. Men sedan kan Sala sno åt sig bollen och sätta den i tom kasse efter 18,58, och gör därmed 5-2.
Vi fortsätter i och för sig att plocka ut "Klimpen" efter det oxå, men inget mer händer i matchen. Och tyvärr förlorar vi mot ett för dagen bättre lag, vilket känns surt då vi inte tycker att vi kommer upp i klass med vad vi vet att vi kan.
Så den enda spelaren i Roosters som får godkänt för dagen är vår målvakt Linus "Klimpen" Österling.

Resultat 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
Skottstatistik: 31-14 (13-6, 6-6, 12-2)