Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Teckomatorp SK

Följ

Teckomatorp SK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Teckomatorp SK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Teckomatorp SK
Adress Västergatan 38/Box 79
Postadress 26871 TECKOMATORP
Telefon 0418-475168
E-post kansli@tsk.org.se
Orgnr 844000-1850
Kontonr BG:587-2650
Öppettider Besökstider Tisdag 9-13 Torsdag 10-14

Om Teckomatorp SK

Historia
Teckomatorps Sportklubb startades den 7 juli 1939. Teckomatorp hade tidigare haft en idrottsförening vars namn var Teckomatorps Gymnastik och Idrottsförening, men på grund av för stora skulder hade denna förening tvingats att lägga ned sin verksamhet.

En av dem som starkast stred för att idrotten skulle återuppstå i Teckomatorp var Hans Malm, vilket senare skulle visa sig vara det starkaste namnet för Teckomatorps Sportklubb under årtionde framåt.

TSK:s förste ordf. och hedersordf. Hans Malm

Stjärnorna i TSK
Den främste i TSK genom tiderna får i nuläget anses vara Anders Svensson. En A-landskamp (med i truppen femtontalet gånger), holländsk mästare i PSV eindhoven 1963, svensk mästare (allsvensk seriesegrare) i Malmö FF 1967, cupmästare för MFF samma år. Styrelseledamot i Malmö FF och Skånes fotbollsförbund.
Om vi går lite längre bakåt i tiden så fanns det spelare som Knut "Nacka" Edvinsson. Nacka var den store målgöraren i TSK på 50-talet och han hann även med en sejour i Landskrona BOIS.

Vi hade under denna tid även en mycket bra målvakt i Sven Jönsson, som sedermera värvades till Allsvenska HIF för att avlösa legenden Kalle Svensson.

I början av 60-talet började Lars "Flua" Andersson, den stabile centerbacken, som senare värvades till HIF och där fick vara med om att hemföra Allsvensk silvermedalj.

En annan som ursprungligen kommer från Teckomatorp är Andreas "Pinnen" Jacobsson . Andy spelade flera säsonger i allsvenska HIF och han har även deltagit i landslaget vid flera tillfällen. Andy visar att fast man skördar stora framgångar kan man ha båda fötterna på jorden. 1997 blev han vald till Sveriges bästa back!

MERA KOMMER..........