Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

12 - 1
Öxabäckshallen
27 februari 2009
19:00

Warbergs IBF

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Warbergs IBF

För första gången på evigheters evigheter fick Tygriket spela en avslutningsmatch inför sin trogna hemmapublik. Laget var därför fast beslutet att bjuda åskådarna på en riktig klang och jubelföreställning som tack för visat stöd under säsongen. Nu blev det väl inte riktigt som man hade hoppats men det berodde på att motståndet var på tok för svagt. Tygriket gjorde dock sitt tillslut och bjöd åtminstone på en härlig målorgie i den sista perioden.

Förutsättningarna inför matchen var att Tygriket var tvungna att vinna samtidigt som Stenungsund tappade poäng i sin match. Nu visade det sig ganska tidigt att det inte skulle bli tal om någon rafflande avslutningsdramatik då Stenungsund relativt omgående drog ifrån i målprotokollet. Därför handlade det istället om att avsluta en i stort väl genomför säsong på ett snyggt sätt.

Segersiffrorna 12-1 säger egentligen allt om en match som icke behöver någon mera djupgående analys. Det var snarare så att dessa siffror var i underkant och hade hemmalaget bara förmått att trampa gasen i botten från början kunde de mycket väl blivit betydligt större.

Några glädjeämnen förutom den klara segern förtjänas dock att lyftas fram.

- Fjunis gjorde sin första match från start mellan stolparna för säsongen och detta skötte han med bravur. Tyvärr fick han lite snöpligt se en boll trilla in bakom sig. Hade annars varit honom väl unnat att få hålla nollan.

- Simon Skilje fick spela den sista perioden och gjorde då sin första poäng någonsin i A-laget när han assisterade Olle som på sedvanligt manér lobbade in bollen i mål.

- Även Oscar Eriksson fick spela den sista perioden och när Tygriket i slutminuterna tilldömdes ett straffslag visade den lille talangen prov på härlig kyla när han vackert hängde in bollen i nätmaskorna.

- Matchens stora behållning var annars Biffens mål som innebar 9-1 till hemmalaget. Detta var dock enbart av akademiskt intresse. Istället var det målet i sig som tåls att skärskådas. Biffen fick nämligen drömträff med ett gammalt hederligt slagskott a´la Old school. Bollen borrade sig stenhårt upp i bortre krysset och en småleende Biffen kunde motaga publiken och medspelares ovationer. Det roliga var dock att skåda de unga grabbarna i motståndarlagets reaktioner då de smått chockerade undrade hur det hela gick till. De hade förmodligen aldrig sett ett liknade skott tidigare och kunde antagligen inte ens i sin vildaste fantasi föreställa sig att det gick att skjuta på det viset.

Till sist...
Nu är säsongen 2008/2009 till ända och en välförtjänt viloperiod väntar. I det stora hela svarade Tygriket ännu en gång för en väl genomförd säsong och framförallt avslutade man det hela mycket snyggt. Tio segrar en oavgjord på de tretton sista matcherna är ett mycket fint facit att ta med sig in i nästkommande säsong. Väl mött till hösten igen...

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - Warbergs IBF 12-1 (3-0, 1-0, 8-1)

1-0 Björn Andersson
2-0 Viktor Nydén (Kristoffer Arvidsson)
3-0 Peter Kristensson (Daniel Eliason)
4-0 Martin Andersson (Björn Andersson)
5-0 Daniel Eliason
6-0 Daniel Eliason (Jesper Sunnerås)
6-1
7-1 David Kristensson (Peter Kristensson)
8-1 Mikael Laurén (Björn Andersson)
9-1 Kristoffer Arvidsson (Jonathan Johansson)
10-1 David Kristensson (Peter Kristensson)
11-1 Andreas Ljunggren (Simon Skilje)
12-1 Oscar Eriksson - Straffslag

Skott: 30-19
Publik: 234
Utv: TT99 1x2, WIBF 4x2
Domare: Tobias Sandblom & Christoffer Boholm

Hôven
¤¤¤ IKEA
¤¤ Piitan
¤ Fjunis
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 2 1 0 3
Björn Andersson 1 1 2 0 3
Peter Kristensson 1 1 2 0 3
David Kristensson 1 2 0 0 2
Kristoffer Arvidsson 1 1 1 0 2
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Martin Andersson 1 1 0 0 1
Viktor Nyden 1 1 0 0 1
Jesper Sunnerås 1 0 1 0 1
Jonathan Johansson 1 0 1 0 1
Simon Skilje 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Emil Svedenlind 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 29 nov 2008, 16:00 Warbergs IBF - IBK Tygriket 99 4 - 12