19:00

IK Rössö Utv-lag

Referat: Tjörns DFF/SV - IK Rössö Utv-lag

Ånyo kvällsmatch på Ekåskvällen, som vanligt i härligt väder även om vårvärmen låter vänta på sig.

Vi startar riktigt bra, redan innan fem minuter har passerat har Maya och Minna varit nära att spräcka nollan.

Vi rullar runt och rullar upp Rössö, flera gånger kommer vi runt på kanterna och framförallt Ella är nära att få utdelning på sina löpningar utmed vänsterkanten.
I den 12:e minuten gör vi 1-0, Ella går runt sin back och centrar bollen till Maya som tråcklar bollen i nät.

Vi fortsätter att trycka på, Rössös anfallsförsök tar stopp hos Eriksson och Filippa. Tjejerna är riktigt taggade och löper för varandra, springer i luckor och pratar och vill ha boll. Kamse skjuter, Magnum skjuter vi pressar tillbaka Rössö och Anna prövar skottlyckan. Men några fler mål gör vi inte i första halvlek.

Att vi går till halvtisvila i ledning ska tillskrivas även Thea som med två mycket fina räddningar tar med oss årets fjärde nolla i halvlek in i värmen och taktiksnacket i klubbrummet.

Trots ett bra snack i pausen där alla är överens om att vi ska gå ut och fortsätta det spel som gett övertaget under matchens första halva så händer något. Nu är det Rössö som kommer runt på kanterna, främst sin högra och övertaget har skiftat.

Vårt försvarsarbete funkar i drygt 20 minuter och våra omställningar är inte ofarliga men tyvärr blir vårt lag isärdraget och avstånd mellan mittfält och en allt mer ensam Maya på topp blir större.
Så i den andra halvlekens 23 minut är det dags, Rössö kommer fram längs högerkanten, hon skär in och prickskjuter in 1-1, endast två minuter senare är det som att repsribilder rullas upp och Rössö har vänt matchen.

Vi drar ner Kamse framförbacklinjen, Eriksson kliver upp i anfallet och Filippa blir ensam som central försvarare. Inte klokaste coachbeslutet som tagits på Ekås ska det visa sej för bara minuter senare ligger 3-1 bollen i nät bakom Thea.
Av bara farten rullar 4-1 in och Rössö har nu gjort 4 mål (lika många som vi släppt in på årets tre första matcher) på tretton minuter.

Med två minuter kvar avslutar vi starkt och skapar en trippelchans där först Maya skjuter, returen tvingar Emma E målvakten att rädda till hörna, en hörna som Magnum fångar upp och slår till på, tyvärr utanför ramen.

Domare Seid Muminovic stoppar i pipan i munnen och blåser av sin tredje match som domare. Japp, nu har han tre matcher på CV:t och dagens match lovar gott för hans del inför framtiden, bra insats i en match där båda lagen har spelare som inte kliver undan i närkamperna.

Till TDFFs MVP utses Elsa Johannisson, ett bra beslut av juryn.

Vi tar nya tag och kommande måndag är det dags att besöka Ljungskile.