15:00

Ödsmåls IK

Referat: Tjörns DFF - Ödsmåls IK

Årets seriepremiär är avklarad.
Ödsmål får vända hem över broarna med en förlust. TDFF vinner rättvist efter en välspelad match där vi äger mycket boll och till slut vinner med 2-0, ett mål i varje halvlek.
Redan i tredje minuten kommer Elsa till avslut men skottet går utanför.
Vi har mycket boll och får hörnor från höger med oss i fjärde och nionde minuten.
I tionde skjuter Kamse utanför och i tolfte gör Mickan detsamma.
Så fortgår första halvlek, vi har ett klart övetag i bollinnehav där vi kommer runt på kanterna och får flera hörnor med oss.
I 23:e minuten kommer Clara in istället för Minna och i den 33:e byter Maja av Mickan.
Så i den 40:e spelminuten är det dags för årets första måljubel, Maja vänder bort sin ytterback och slår ett lågt inlägg som Clara är först på där hon placerar in 1-0 vid målvaktens vänstra stolpe.
Redan minuten efter är en hörnvariant på väg att gå vägen. Elsa passar hörnan från vänster kort till Maya som möter och slår tillbaka till Elsa som avancerar innan hon skjuter mot första krysset, dessvärre är Ödsmål bra med och räddar fint skottet.

Vi går till halvtidsvila med en 1-0 ledning vilket vi är mycket nöjda med.

Andra halvlek fortsätter i samma anda som den första. Ödsmål försöker flytta upp men vår mycket stabila backlinje, anförda av Emma E släpper inte till en enda egentlig farlighet på hela matchen. Lugn och tryggt passningsspel där tjejerna vågar rulla runt, även med Li som en säker sista utpost.

Vi rullar på och trycker tillbaka Ödsmål, men sista tredjedelen behöver vi vässa oss framöver.

I den 56:e minuten krigar Stolpe till sig bollen från högerytterpostion går runt sin försvarare och spelar in bollen till Maya som slår in 2-0. Bra aktion från de båda inblandade.

I den 79:e minuten slår ett motlägg upp i ansiktet/huvudet på Minna som plockas av för säkerhets skull, Clara kommer åter in. Sista 10 minuterna spelas av, några avslut från oss, särskilt ett från Maya som avancerar centralt utifrån vänster och vid starfflinjen slår hon på ett bra sätt som Ödsmåls målvakt räddar.

Domare Mudar Altahawi blåser av matchen och välförtjänt segerjubel utbryter.
Vi inleder säsongen med en stabil premiärseger.

Nästa helg är det vi som åker över broarna för en brtamatch i Stora Höga mot Vallen 2.
Avspark söndag, 18:00.