14 september 2022
19:30

Bovall-Hunnebo

Referat: Tjörns DFF - Bovall-Hunnebo 1-0

På onsdagskvällen var det match I trean då den uppskjutna matchen mot Bovall-Hunnebo spelades. Matchen spelades i Skärhamn på Tjörns sparbank arena.

Matchens första 15 minuter var riktigt bra från vår sida. Vi rullade boll på ett bra sätt och chanser skapades. Redan i tredje minuten kom första chansen när Ella Andersson bröt ett uppspel och Melinda vände upp och sköt men bollen gick rakt på målvakten. Några minuter senare var det dags igen, uppspel via högerkanten, Mikaela Jellstam spelar Sofie Eklund men skottet gick utanför.
Bovall stack emellan med en situation som uppstod ur ingenting. En av våra backar skulle sparka bort bollen i straffområdet men träffade en bortaspelare och bollen gick i en båge parallellt mot bortre stolpen men vi fick undan bollen. Vi vänder spelet, bollen till Elsa Johannisson som slår en passning på djupet, Mikaela har fin timing i löpningen och kan i nästa läge spela in bollen till en fri Melinda som gör 1-0 I tomt mål i 9:e minuten, mycket vackert.
Några minuter senare får Mikaela ett inkast som hon tar emot, vänder upp och skjuter men målvakten är välplanerad och räddar.

Efter första kvarten blir nästa kvart mer kamp och inga stora chanser dyker upp. Men i 30:e minuten får vi en dubbelhörna, Ella slår båda och på den sista är Åsa Wilson sist på bollen som tar i stolpen och ut. Sista fem minuterna av halvleken blixtrar vi till igen. Först ett hemspel till Li Gollungberg som slår en snabb passning till Ella som i sin tur hittar Mikaela på djupet. Mikaela dribblar och skjuter, målvakten gör en benparad, Melinda tar returen men målvakten räddar igen. Vi får till ytterligare några chanser, innan halvtidssignalen ljuder, men målen uteblir.

I halvlek känner vi att vi för matchen och att vi ska fortsätta så. Fem minuter in i andra får vi en ny hörna, det blir farligt igen när Elsa går på en retur men skottet går över ribban. Klockan närmar sig timman spelad när Bovall kommer I ett fint skottläge men Filippa Eriksson blockar skottet.
Ella har därefter några fina kombinationer på vänsterkanten och på sista blir det ett inlägg som Elsa möter med ett direktskott men det smiter strax utanför stolpen. Bovall hittar därefter några fina djupledspassningar men Li är på alerten och hinner avvärja framför framstormande bovallspelare.

Under sista kvarten har vi bra kontroll och Bovall har svårt att skapa något tryck. Istället har vi ytterligare några fina tillfällen, först är det Sofie som spelar Melinda som skjuter direkt men målvakten räddar. I slutminuterna slår Elsa en bra hörna och Lena Rutelin är nära framför mål.

Sammanfattningsvis gör vi en mycket bra och stabil insats mot ett hårt jobbande Bovall-Hunnebo. Med bortamatchen i minnet där Bovall kvitterade på övertid jobbade vi hårt hela tiden ut och kunde ta en rättvis trepoängare till slut.