28 augusti 2022
16:00

Tjörns DFF

Referat: Orust FC Lag 2 - Tjörns DFF 2-1

På lördagen var det Ö-derby i division 3. Matchen spelades på Tavlebordsvallens fina gräsplan.

Första kvarten i matchen var händelserik när båda lagen ville framåt och plocka åt sig initiativet. Orust hade några skott på distans i början som inte vållade Li Gollungberg några större besvär. Därefter kom Elsa Johannisson in i matchen på sin högerkant och tog sig runt på kanten med fina inspel framför mål som gav hemmaförsvaret vissa bekymmer.
I 7:e minuten skapade Orust första hörnan i matchen och den blev farlig. En spelare i bra läge framför mål får till en bra nick men den gick över ribban. Strax efteråt är hemmalaget framme igen. Ett inspel från höger möts med ett tillslag men Li har inga problem att rädda.
Minuten senare kommer vi i ett fint anfall, uppspelet når Minna Romell som direktspelar Melinda Engblom men skottet i bra läge går utanför. Elsa tar sig strax efter det förbi backen igen på kanten men inspelet når ingen medspelare. Orust kommer istället i en snabb omställning, vi ser ut att ha bollen under kontroll, men hemmaspelaren vinner bollen och spelar in den framför mål där Filippa Karnebring får fin träff och bollen sitter till höger om Li till 1-0 i 10:e minuten. Efter målet har vi en bra period där Elsa firar triumfer på högerkanten och kommer till några bra inlägg men vi får inte till avsluten.

Kampen och intensiteten kvarstår men det skapas inte så många chanser från 15:e och framåt. Det är först i 42 minuten det hettar till på allvar igen och det är hemmalaget som får ett friläge men Li kommer ut starkt och avslutet går utanför.
Halvleken slutar 1-0 och vi känner att vi är bra med i matchen och nästa mål blir viktigt.

Det har knappt gått en minut i andra när Nathalie Bladh i trängt läge vänder bort en motståndare men när hon efter det är på väg framåt fälls hon utan åtgärd. Som om inte det var nog spelas bollen in framför mål där Elsa Honsberg sätter 2-0 samtidigt som Nathalie haltar ut skadad.

Vi hämtar oss efter en stund och 10 minuter senare kommer vi i två frilägen efter varandra på kort tid. Först är det Ebba Larsson som slår en fin boll på djupet, Maya Canery tar emot men får inte till avslutet. Minuten senare spelar Ella Andersson fram Melinda i ett friläge. Väl inne i straffområdet skjuter hon hårt men målvakten räddar, returen blir till en halvträff som målvakten kan ta hand om.
Vi är inne i en bra period i matchen och på en inåtskruvad hörna från Ella sitter äntligen reduceringen efter att den skarvats i mål till 2-1 av en hemmaspelare.

Vi fortsätter att trycka på i detta läge och några halvchanser skapas. Därefter, i 69 minuten, får vi en frispark i bra läge, Melinda får till ett bra avslut strax under ribban men målvakten är välplanerad och kan rädda. Vi tvingas göra ytterligare ett byte när Ella även hon tvingas lämna matchen skadad. Vi försöker få till en slutforcering sista fem, genom en organisationsförändring, men det ville sig inte.

Sammanfattningsvis en jämn match där små marginaler avgjorde. Vi gör en mycket bra match och borde fått med oss minst en poäng men så blev inte fallet.