19:15

Tjörns DFF

Referat: Munkedals IF - Tjörns DFF 3-1

På fredagen besökte vi Munkedals IP för match i Division 3. Ett soligt och varmt Munkedal, med en fin gräsplan, väntade oss.

Inledningen var jämn i matchen och första 20 minuterna firade försvarsspelet i båda lagen triumfer. Inga direkta målchanser av rang skapades utan båda lagens anfallsförsök stoppades i tidigt stadie.

Anfallsspelet skulle komma och i 26:e minuten skapas ett friläge från Munkedal. Det blir en duell mellan anfallaren och Li Gollungberg i målet och bollen petas förbi Li och kollisionen som följer leder till straffspark för hemmalaget. Straffsparken slås av Elsa Blomqvist som säkert sätter 1-0 till hemmalaget.

Spelet öppnas upp något efter målet och några minuter senare är Munkedal framme igen. Bollen spelas på djupet och nere vid kortlinjen spelas den snett inåt bakåt men direktskottet räddas med en snabb reflex av Li. Vi svarar med en snabb omställning och Minna Romell hittar Melinda Engblom till höger som får på ett bra skott som sitter i höger kryss-stolpe och ut och ett sus hörs från publiken.
Med 35 minuter spelade skapar hemmalaget ett bra läge när vänstermittfältaren dribblar inåt i banan och skjuter ett bra skott men Li är välplanerad och skottet går rakt på henne.

Nästa chans för oss kommer i 38 minuten när mittförsvaret i hemmalaget tappar bollen till Sandra Jonasson och hon prickskjuter 1-1 via stolpe och in. En jämn halvlek avslutas därefter med en bra slagen hemmafrispark och nicken blir bra men Li plockar bollen säkert.

Andra halvlek och och spelet är fortsatt jämnt men i 50:e minuten får hemmalaget en hörna. Vi tappar markeringen på en spelare som löper in i straffområdet och bollen går som en flipperkula fram och tillbaka innan den sitter i nätet, 2-1 till hemmalaget, målskytt Alina Aldegren.

Hemmalaget får ett litet övertag efter målet men de vassa chanserna är inte många. Med 60 minuter spelade kommer ett hemmainspel från höger men anfallaren får inte träff på bollen utan den går utanför. I 69:e minuten får vi halvlekens bästa kvitteringschans när Maja Hallsten spelar in bollen till Maya Canery som skjuter på halvvolley I stolpen och ut.

Tiden rullar snabbt och I 83:e minuten sitter 3-1. Detta efter ett fint pass på djupet som förvaltas väl av Hanna Olsson som placerar bollen snyggt utan chans för Li i målet.
Minuten senare är vi nära att skapa nerv i matchen igen när Minna vänder bort en hemmaback men skottet räddas av målvakten. Närmare kommer vi inte utan hemmalaget kan ta en ny trepoängare i en, i det stora hela, jämn och spännande match.

Sammanfattningsvis gör vi återigen en stark laginsats men vi har svårt att skapa tillräckligt många målchanser. När vi väl skapade var det dock heta chanser i denna match där bl a tre bollar tog i stolpen men bara en ville leta sig in i målet.

Ny träningsvecka väntar nu innan vi tar emot Eds FF på lördag kl 16.00.