Vallens IF

Referat: Tjörns DFF - Vallens IF

Ett revanchsuget Vallen besökte Ekåsvallen på onsdagskvällen.
Vi kom från en vinst mot Bullaren och såg med tillförsikt fram emot drabbningen.

Inledningen av matchen var jämn och spelet böljade fram och tillbaka. Vi hade svårt att komma till avslut medan Vallens avslut kom från distans och de kunde Li Gollungberg plocka ner relativt enkelt. I 23 minuten är det nära, Li får rädda vasst gånger två i första och andra våg.
Vallen får sitt presspel att bita bättre och bättre och vi får allt oftare slå iväg bollen under press. I 30:e minuten får Vallen en hörna och i andra våg får vi se en dribbling som leder fram till ett fint inspel mot bakre stolpen men den passerar till inspark.

Vi skapar en hörna och förhoppningen stiger. Men istället för en bra chans för oss blir det en omställning för Vallen. Vera Dimberg dribblar sig fri och placerar in 0-1 i 38 minuten.
Vallen trycker på ordentligt efter detta och i halvlekens slutskede kommer också 0-2 även där med Vera som målskytt.

Andra halvlek börjar som första slutade. Redan i andra minuten uppstår en situation där bollen lobbas i ribban och ut. Tre minuter senare får Vallen hörna som slås mot bortre ytan där lagkaptenen Linnea Johansson kraftfullt går upp och nickar in 0-3.
Vi har så långt drabbats av ett par skador i laget och under resterande halvleken uppstår några till som gör att vi får flytta om på flera positioner.
Vallen fortsätter att trycka på och i 66:e minuten fullbordar Vera Dimberg sitt hattrick efter att Li räddat men returen sitter i nätet.
I 80:e minuten placerar Hanna Ryberg in slutresultatet till 0-5.

Sammanfattningsvis vann ett starkt Vallen rättvist. De var mycket aggressivare än vi och vann mycket boll på det sättet. Vi lyckades allt för sällan spela oss förbi första pressen och då blir det svårt att få till ett anfallsspel. Mittlåset i Vallen imponerade också och vi hade svårt att skapa målchanser de gånger vi kom fram i banan.
Vi får slicka våra sår och ladda om inför sista veckan innan uppehållet.