17 juni 2022
19:30

Bullarens GOIF

Referat: Tjörns DFF - Bullarens GOIF

Äntligen seger! Vi gör en mycket bra insats i en jämn och tät match. Båda lagen stängde ner anfallsspelet bra för motståndarna som hade svårt att komma till vassa målchanser.

Inledningsvis skapas några halvchanser för båda lagen där Maya Canery först är nära att komma fri på passning från Sara Ohlsson. Bullaren skapar två fina lägen där man vinner bollen högt och tar sig fram på högerkanten. Inläggen är bra men de når ingen medspelare.
Med kvarten spelad bryter Ebba Larsson ett uppspel och spelar Maya på kanten som slår ett inlägg, bollen kommer tillbaka och hon får i andra läget iväg ett skott som går över ribban.

Spelet fortsätter att vända fram och tillbaka med mycket kamp om varje meter. Med halvtimman spelad kommer så matchens dittills bästa chanser.
Först kommer vi i ett bra anfall där bollen spelas fint från höger till vänster och Mikaela Jellstam spelar fram Maya som fri slår bollen förbi den utrusande målvakten men inte tillräckligt hårt utan en back kan avvärja målchansen
Några minuter därefter är Bullaren framme i ett fint anfall där bollen hamnar hos Sandra Nielsen som vänder bort försvararen och skjuter ett bra skott som Li Gollungberg med en fin parad räddar till en resultatlös hörna.
Några ytterligare vassa lägen skapas inte utan halvleken slutar 0-0.

Andra halvleken inleds med tryck från Bullaren. Vi har svårt att komma ur pressen och spelet förläggs på vår planhalva. Chanserna är få men de som skapas är skott från distans och de tar Li hand om utan större besvär.
Vi gör några byten med ca timman spelad och vi får till uppspelen bättre och kan på det sättet jämna ut spelet igen.
Bullaren skapar dock nästa vassa chans och det är återigen Sandra Nielsen som får chansen men Nathalie Bladh gjorde ett starkt hemjobb och blockade skottet i sista stund. Från matchminut 70 och ca 10 minuter framåt har vi vår bästa offensiva period i matchen. Sara kommer fram vid två tillfällen och slår två fina inlägg men ingen hemmaspelaren kommer åt dem. Någon minut senare är vi framme på nytt och Kamilla Sundberg faller i straffområdet i duell med målvakten men ingen signal från domaren.

I 77:e minuten kommer så segermålet. Vi skapar en frispark på vänsterkanten som Sara tar hand om. Frisparken slås i en fin båge och sitter strax under ribban till 1-0.

Sista kvarten blir en intensiv jakt från bortalaget samtidigt som vi försvarar oss på ett mycket bra sätt. Bullarens avslut kommer från distans men vållar inga större besvär. I slutminuten får Bullaren en sista chans att kvittera efter ett motlägg som friställer en bortaspelare men Li är snabbt ute och räddar.
När domaren blåser i pipan utbryter ett stort jubel och årets första trepoängare är ett faktum.
Matchen var mycket jämn och båda lagen gick in rejält i närkamperna och matchen kunde slutat hur som helst. Denna gång fick vi marginalerna med oss och det var på tiden då de varit emot oss vid ett flertal tillfällen under våren.

En stor eloge till hela laget som gjorde en riktigt bra match.

På söndag åker division 4-laget till Strömstad för match. På onsdag kommer serieledande Vallen på besök till Ekåsvallen.