19 juni 2022
13:30

Tjörns DFF Lag 2

Referat: IFK Strömstad - Tjörns DFF Lag 2

Vi tar bussen från Myggenäs vid en ovanligt tidig samling. Avspark i Strömstad redan 13:30.
13 spelare och fin förstärkning i ledarstaben av Åsa och Maya!

Få naturliga försvarsspelare gör att flera spelare, över hela banan, får spela på ovana positioner.
Efter att Strömstads nr.17 Erica Antonsen sprungit igenom vårt försvar två gånger med mål som följd redan innan klockan gått sex varv hade vi ett Mount Everest att bestiga.
Vi roterar Kamse och Elsa vilket raderar mer eller mindre bort Antonsen, vars frustration att inte kunna löpa ifrån våra försvarare var tydlig.
Vi arbetar oss in i matchen, vågar rulla runt och om inte Ella själv drev upp längs vänterkanten så fick hon bollar att löpa på.

Ella och Sandra O har två första avslut men det är Marce som med ett distinkt högerskott gå upp i ensam, intern, skytteligaledning efter 11 spelade minuter.

I värmen önskade Strömstad cooling-break och vi accepterade, en extra andnings- och taktikpaus gynnade oss idag.

I matchens 25:e minut får vi en hörna från vänster och efter lite flipper framför mål trycker Ella in ivitteringen.

Efter dryga halvtimmen gör vi två byten, Jennie kommer in istället för Marce medan Filippa ersätter Li.

Vi håller upp spelet väl resten av första halvlek och går till pausvila med 2-2.

Andra halvlek börjar med lite ställningskrig där vi går vinnande ut de föesta dueller. Sandra O är lugnet själv matchen igenom och har en mycket låg felprocent trots den ovava positionen som högerback.

Ella, som bytt kant med Natta fortsätter sätta press pch försöka komma igenom, även Natta gör ett stort jobb och tar mycket defensint ansvar. Vi blockerar helt Strömstads försök till både djupledsbollar och instick, Kamse viker inte en tum mot Antonsen som inte tillåts uträtta något alls.

När klockan är på väg att ticka upp på jämna timmen spelad tar Sandra O emot ett misslyckad uppspel och skjuter, långt ut från höger kanten, en boll som seglar in mot en ensam målvakt. Strömstads målvakt lyckas inte hålla bollen ut boxar/kastar den rakt ut där Minna kommer löpande på jakt efter en retur.
Om Minna nickar eller om bollen träffar hennes huvud och seglar in till ett 3-2 ledning för de svartklädda från Tjörn låter betraktaren bedöma. Men Minnas kvicktänkta löpning i djupet betalar sig väl.

I samband med andra halvlekens cooling-break går Minna av och Marce kommer in. Samtidigt går Nico av och ersätts av Linn.

Efter dryga 70 spelade får vi en hörna från höger, Elsa slår den högt mot första stolpen och åter blir det flipper i Strömstads straffområde. Bollen studsar ut mot Kamse som släpar utanför straffområdet, lite till vänster. Avslut på ett tillslag - med vänstern! - och bollen seglar in i det bortre krysset, 4-2.

I samband med en frispark i 76:e minuten kliver Natta av efter en smäll mot vaden, hon ersätts av Nico och nu är det bara att stänga matchen som gäller.

När Ella nickar ihop med en motståndare med knappa 10 kvar att spela och lämnat banan med näsblod har vi inga avbytare kvar. En hårt lindad och en med en tampong i näsan för att stoppa blodflödet. Minna ersätter och nu testar även hon en ovan position, vänsteryttermittfältare.

Nervositeten är stor i Tjörns tekniska område men Strömstad får inte till någon slutforcering, vårt försvarsspel - över hela banan - är för bra.

Vi tar några nödvändiga frisparkar de sista minuterna för att dra ner på tempot och efter dryga 92 minuter blåser domaren, Björn Hansson, för sista gången i sin pipa.

3 poäng är bärgade av ett mycket bra kämpande TDFF och i och med segern lyfter vi till bronsplats i tabellen.

Denna helgen har vi därmed hämtat hem 6 poäng och dessutom retat två antagonister från norra Bohuslän som nog trodde att TDFF skulle de avyttra, men ICKE!

Idag har vi 8 avslut, varav 6 på mål och 4 smiter in - Effektivitet!