30 mars 2022
19:00

IFK Falköping Fotboll

Referat: Syrianska FK Lidköping - IFK Falköping Fotboll

Vår första DM sejour avslutades efter att matchen mot IFK Falköping slutade 4-4 (3-4 efter straffar)
Vår plan inför matchen var att spela vårt egna spel med mindre fokus på motståndarna. Då vi på förhand var medvetna om att IFK Falköping var ett starkt lag med en stark fjolårssäsong så var detta lite riskabelt, men för lagets egna utveckling så var detta något vi behövde göra.

Första Halvlek
Matchen började lite konstigt för oss, vi hamnade fel i positioner och IFK Falköping utnyttjade detta i matchinledningen.
Redan efter 9 minuter gjorde IFK mål efter en minst sagt märklig domarinsats. En IFK spelare tog emot bollen med handen nere vid kortlinjen, något som assisterande domare reagerade för och vinkade aggressivt för att få huvuddomares uppmärksamhet, våra spelare stannade upp då alla var säkra på att huvuddomare skulle blåsa, men IFK var påpassliga och insåg att en signal inte kom och straffade oss för detta och gjorde mål.
Efter lite tumult med huvuddomare så blir vi straffade direkt på grund av att vår irritation som ännu inte släppts av våra spelare för tidigare situation. IFK spelare slår en väldigt fin djupledsboll på en djupledslöpare som ändå placerar bollen fint till höger om debutanten i mål, Mladen.
Detta sker alltså i matchminut 10'.

I matchminut 11' så tar killarna sig själva i kragen och gör det vi gör bäst, spela på fria ytor!
Aram slår en fin djupledsboll till Dani som drar till ett vackert skott i ribban, och påpassligt så är Egzon där och kan nicka in bollen till resultatet 1-2.
Efter 1-2 reduceringen jobbar vi oss tillbaka in i matchen och i matchminut 35 utnyttjar Alem ytan i pocket och får en fin passning som han på en touch hittar Dani som drar till ett långskott som något turligt hittar in i mål. 2-2 kvittering är nu ett faktum.

Andra Halvlek
Vi börjar andra halvlek och tar kommandot mer och mer i matchen. I matchminut 65 fullbordar vi vår vändning där Dani är ettrig och stressar fram ett misstag av motståndarna och kan slå in bollen i öppen bur. 3-2 Syrianska.
Repliken kom dock direkt från IFK efter ett misstag i försvaret där IFKs anfallare kan utnyttja och slår in bollen i mål. 3-3.

Kort därefter skulle domaren hamna i fokus igen. Chako kommer i en situation med en motståndare där bägge kämpar mot bollen. Motståndaren kommer oturligt in med dobbarna mot Chakos ben där hans ben viker sig helt. Ett uppenbart rött kort för grovt vårdslöst spel från vårt perspektiv men huvuddomare såg något annat och dömde istället frispark för IFK medan Chako blev bortburen och skjutsad till akutmottagningen. VAR hade varit välkommet i denna situation. Men det var bara att ruska av sig dom otäcka bilderna och köra på igen.

I matchminut 80 får IFK en frispark i ett bra läge där Mladen räddar bollen, lämnar retur och tyvärr då ut till en IFK spelare som kan fullborda deras vändning till 3-4.

I vår strävan för att hitta en kvittering efter detta så hamnar huvuddomaren i fokus återigen.
Vi får en frispark en bit in i IFKs planhalva där Egzon drar till ett skott som borde fått ett bättre öde, han träffar insidan av stolpen och på returen står Donat, 1,85m lång och ska böja fram huvudet lite och nicka in bollen i mål men blir störd av en IFK spelare som sätter dobbarna i ansiktet på Donat något oturligt och Donat tuppar av helt. Straff tänkte vi och eventuellt rött kort för grovt vårdslöst spel, men huvuddomare bedömde situationen annorlunda och bestämde att köra nedkast istället.

Men inte skulle heller detta slå oss ner.
90+3 så får vi ytterligare en frispark in i IFKs straffområde där Alem kom högst upp och kunde skarva in bollen i öppet mål. 4-4 kvittering var ett faktum i slutminuterna.

Förlängning & Straffar
Bägge halvlekarna av förlängningen var mest att orka stå emot och hoppas det bästa under straffarna.
Vi missar 2 straffar, och IFK missade bara 1 straff vilket innebar att dom avancerade i DM.

Trots våra förutsättningar och två spelare skickade till akuten så står vi emot och spelar jämnt resultatmässigt. Vi orkar nätt och jämnt i 120 minuter vilket är glädjebesked för vår trupps fysiska kapacitet.