Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Stallarholmens SK

Följ

Stallarholmens SK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Stallarholmens SK
Välj lag/grupp

Kontaktinformation

Namn Stallarholmens SK
Adress Parkgatan 30
Postadress 64561 Stallarholmen
Telefon 072-7143015
E-post kansli@stallarholmenssk.se
Orgnr 819500-0982
Kontonr 263-6702 (Bankgiro)
A-lag Herrar

Om Stallarholmens SK

SSK EN KLUBB MED ANOR
Stallarholmens SK bildades år 1920
Mycket har hänt sedan dess. Framgångar har varvats med motgångar, profiler och många spelare och ledare har passerat revy.
Här följer en snabb historisk resumé av de 90 år som passerat.
Klubben har bytt namn flera gånger genom åren. Vid starten fick den namnet Selaö bollklubb. 1927 byte klubben namn och kom då att heta Selaö IK då verksamheten utökades till att förutom fotboll även omfatta bandy.
Den första fotbollsplanen låg vid Husby tegelbruk och marken arrenderades för en summa av 75 kronor per år. På våren 1939 påbörjades arbetet med en ny idrottsplats som fick namnet Vikingavallen. Medlemmarna byggde själva klart den nya planen under våren. Samma år påbörjades också byggandet av en ny paviljong bredvid idrottsplatsen. Den paviljongen är den nuvarande Föreningsgården.
År 1940 lades bandyrören på hyllan i brist på intresse och istället beslutades att man skulle satsa på ishockey. 1945 bildades en ny klubb som fick namnet Stallarholmen AIK och som bara skulle syssla med ishockey. Samma år var det återigen dags med ett namnbyte - nu till Stallarholmens IK och snart invigdes också den nya idrottsplatsen.
1951 var det dags för en sammanslagning med konkurrentklubben Toresunds SK, en klubb som också bildades på 20-talet. Tyvärr finns inga dokument före 1941 kvar.
De idrottsliga framgångarna har varierat genom åren. I ishockeyns barndom var klubben under en kort period uppe i högsta divisionen. En tredje plats i lag SM i gång för damer kan också räknas till meriterna, liksom en del framskjutna placeringar inom cykelsporten.
När det gäller fotboll, har klubben mestadels huserat i de lägre divisionerna med några uppstick till högre divisioner.
Klubben har fostrat många bra idrottare och ledare. Det finns idag en ny generation tränare och ungdomar som vill få klubben att utvecklas till en modern klubb där engagemanget och sammanhållningen i klubben återspeglar den drivkraft och utveckling som vi ser i Stallarholmen idag. Vi vill vara en attraktiv förening för ungdomar och en del i det är den nya idrottsanläggningen på Toresund.