19:00

Karlstads BK 2

Referat: Sommarro IF - Karlstads BK 2

Årets första hemmamatch spelades på bortaplan, då Mariebergs IP inte var spelduglig. Men det skulle inte stoppa oss från att leverera ytterligare en trepoängare.

Första halvlek var en jämn tillställning, vi inledde matchen klart starkast och hade en del målchanser som hade kunnat gett resultat. Ju längre halvleken gick tog KBK 2 över mer och mer, dock utan att skapa några jättechanser. Första halvlek slutade mållös och vi hade stora problem med att etablera något anfallsspel i slutet.

I andra halvlek jobbade vi bättre som lag, vi höll ihop lagdelarna bättre och kunde till sist få in 1-0. Målet kom direkt på hörna och det var Ragnar Colebrings känsliga vänsterfot som skruvade in den. En kvart efter 1-0 målet ökade vi på med 2-0 efter ett halvvolleyskott utanför straffområdet av Sebastian Eales.

KBK 2 hade fortsatt svårt att skapa jättechanser, och någon jätteforcering kom aldrig på slutet. De lyckades däremot göra 2-1 med fem minuter kvar av matchen, efter att vi spelat fel vid ett uppspel. Men närmare än så kom de aldrig.

Likt matchen mot FBK var det den starka defensiven som gjorde att vi kunde ta med oss tre poäng, vi släpper till få farliga lägen och det är något vi ska ta med oss till framtida matcher. Bilder från matchen finns under fliken "Bilder".