Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Skutskärs IF FK

Följ

Skutskärs IF/FK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Skutskärs IF FK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Skutskärs IF FK
Adress Idrottsvägen 11
Postadress 81432 Skutskär
Telefon 070-3175060
E-post skutskarsiffk@gmail.com
Orgnr 817301-2686
Swish 123 690 09 30
Kontonr 302-1250
Öppettider Postadress: Skutskärs IF/FK c/o Mimmi Wange Färjevägen 32 81441 Skutskär

Om Skutskärs IF FK

Historia
Skutskärs IF är en idrottsförening i Skutskär i Älvkarleby kommun i Sverige. Den första idrottsföreningen i Skutskär lades ned redan 1887. Ett nytt försök gjordes 1906, denna nya föreningen hade fotboll och friidrott på programmet och var verksam fram till 1909, då den avstannade i samband med "storstrejken".
Skutskärs Idrottsförening bildades den 10 juni 1915 med gymnastik, friidrott och fotboll på programmet. Till förste ordförande valdes Robert Strand. Den 20 juli 1920 invigdes Skutskärs IP. Föreningen delades upp i Skutskärs IF Bandyklubb och Skutskärs IF Fotbollsklubb 1989.

Verksamhetsidé
Skutskärs IF/FK:s verksamhet bygger på en folkrörelsetradition där föreningens och idrottens främsta uppgift är att erbjuda barn och ungdomar en positiv och engagerande verksamhet tillsammans med vuxna. Alla som är intresserade av medlemskap skall kunna erbjudas detta. I föreningsidén ingår också att medlemmar – idrottare och ledare – liksom föräldrar skall verka delaktigt i verksamheten och även känna ett gemensamt ansvar för densamma.
Föreningen ska bedriva fotboll för barn, ungdom och vuxna och har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet med särskild inriktning att:
-Utveckla individen positivt fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt genom fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, må bra, prestera mera och socialt interagera andra.
-Utforma och organisera idrotten så att den blir tillgänglig för alla och kan ge varje utövare tillfredsställelse med hänsyn till var och ens förutsättningar.
-Aktivt verka för jämställdhet, allas lika värde, respekt för varandra och motverka all form av rasistiska-, sexuella-, eller andra kränkande diskrimineringar.
-Aktivt verka för en drog och dopingfri idrott.

Föreningens idrott består av träning och lek, tävling och uppvisning. I barnidrotten leker vi där tävling är en del av leken och ska alltid ske på barnens villkor. Barn och ungdomar skall få deltaga och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och föreningen skall arbeta mot elittänkande och utslagning av barn och ungdomar.
I ungdomsidrotten och vuxenidrotten skiljer vi på breddidrott och elitinriktad idrott där hälsa, trivsel och välbefinnande är normgivande inom breddidrotten och inom den elitinriktade idrotten är prestationsförbättring och goda tävlingsresultat vägledande.
Föreningen ska samverka med Älvkarleby kommun med inriktning fotboll inom Skutskär och verka för samarbete med andra idrotter och föreningar främst inom kommunen.