Referat: Svärtinge SK - Skultorps IF

Svärtinge SK - Skultorps IF 1-3 (1-1)
Målskyttar: Sara Tellander, Moa Åberg Jansenius, Matilda Carlsson

Skultorp upp i serieledning: ”Tjejerna krigar på bra”

Skultorps IF gjorde en nya bra match när laget åkte till Svärtinge utanför Norrköping och vann med 3–1 (1–1). Segern betyder att SIF jagar på och efter sex omgångar tog laget över serieledningen.

Vimmerby förlorade mot Ulricehamn (0–2) och det betyder att SIF är ny etta i serien och det enda laget som ännu inte förlorat.

– Tjejerna krigar på bra, kommenterar tränaren Thomas Sjökvist.

Matchen mot Svärtinge blev ingen enkelt historia. Hemmalaget tog ledningen på straffspark tidigt i matchen och hade sedan lägen att skaffa sig en större ledning. SIF-målvakten Felica Stohlbin höll rent.

Frisparksmål

Sedan kvitterade Skultorp i slutet av halvlek på en frispark signerad Sara Tellander.

– Hon hade en frispark i ribben innan, men nu gick den in, säger SIF-tränaren.

I andra halvlek stod sig 1–1 länge, men chanser saknades inte. Med tio minuter kvar slog Moa Åberg Jansenius till och gav laget ledningen.

Några minuter senare kom sedan Skultorps tredje mål som definitivt avgjorde matchen, Matilda Carlsson höll sig framme efter en hörna.

En mycket skön seger för Skultorp på konstgräs någon mil utanför Norrköping. Segern satt extra fint då den visade att Skultorp har bre bredd på sitt spelarmaterial.

Bland annat kan nämnas att bland annat den vassa målskytten Matilda Andersson inte spelade på grund av sjukdom. Även Josefin Korkis och Alicia Ask medverkade inte.

– Visst kändes det lite oroligt innan, men tjejerna gjorde det mycket bra, berömmer Thomas Sjökvist som tillsammans med tränarkollegan Ove Nielsen fått en mycket bra start med laget sin första säsong som tränare där.

I nästa match väntar Bankeryd hemma den 18 maj.