14 juni 2022
19:00

Sjösa IF

Referat: Syrianska Eskilstuna IF U - Sjösa IF

På tisdagskvällen spelades i Eskilstuna en från lördagen flyttad division 6-match. Syrianska Eskilstuna tog emot oss... och visade att de var hemmalag. Vi kom inte alls i gång i början, hamnade alldeles för lågt med laget och... pang pang pang. 3–0 efter en kvart och det var egentligen redan där god natt. Faktiskt kunde hemmalaget ha gjort fler mål under den perioden.
Hemmalaget gjorde även ett fjärde mål innan vi inledde andra halvlek med ganska snar nätkänning sedan Johnny dragit dit en straff.
Så värst mycket skillnad av matchtemperaturen blev det inte, det byttes lite chanser, men hemmalaget var klart bättre och gjorde även ett femte mål innan Rebin fick göra ett förtjänt mål, framspelad av Romqvist.
Man kan snacka att det går lite upp och ner för oss, men vi fick i alla fall någon form av stopp på blödningen efter den chockartade starten. Kul att se gamla profiler som förre NBIS-spelaren Sami Hanna, 47 bast och still going strong, och förre elitspelaren (Östersund, Syrianska och Gais bland annat) Stefan Ilic i motståndarlaget.
Närmast väntar ett derby hemma mot IK Tun. Det brukar kunna bli lite heta duster, men med tanke på att de gått ut med taggen #fairplay i sociala medier så tänker undertecknad att det blir en rätt barnvänlig tillställning utan tjafs mot domaren, efterslängar och spottloskor.