Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Salems IF

Följ

Salems IF

Följ oss för uppdateringar
Följ
Salems IF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Salems IF
Adress Box 2110
Postadress 14402 Rönninge
E-post info@salemsif.se
Orgnr 802433-9155

Om Salems IF

Innebandy är Sveriges största inomhussport. Tar vi med utomhussporterna också så är det bara fotbollen som är större. Det är en fantastisk resa innebandyn haft de senaste 25 åren.

Även Salems IF har varit med på denna resan. Sedan starten 1996 när det bara var några kompisar som spelat hockey tillsammans som började spela herrlagsinnebandy till vad vi är idag.

Via uppstart av ungdomslag några år senare med endast breddverksamhet på agendan, kom de första trevande stegen med spetsverksamhet på ungomssidan efter några år. Sedan några år tillbaka så är det i stort sett alltid något eller några ungdomslag som utmärker sig i Stockholmsinnebandyn.

Vi har en av den bästa ungdoms- och juniorverksamheten för pojkar i Stockholmsområdet. Vi har bland annat kvalificerat oss för Innebandyfesten - slutspelet med Sveriges 8 bästa juniorlag - 2 år i rad 2015/2016 samt 2016/2017.

Nu har även flickverksamheten börjat växa i klubben. Det tar tid, men vi har några lag nu och vi vill även att denna del av verksamheten skall ha samma resa som pojksidan.

Herrlaget har varit med om en rejäl klättring i seriesystemet: säsongen 2006/2007 spelade herrlaget i div 4, den näst lägsta serien. 2013/2014 var året då vi gick upp i Allsvenskan vilket är den näst högsta serien inom innebandy i Sverige.

Kvalet till allsvenskan var en milstolpe i klubben. Nästa gång var 2 år senare när vi spelade Play Off till SSL för första gången, vilket följts av ytterligare 3 Play Off.

Innebandyn i Salem ska bygga på ett fartfullt spel med mycket tekniska finesser, dramatik, kamp, mycket som händer hela tiden. Vi vill att alla våra Salemslag spelar en innebandy som är kul att spela och rolig att titta på.

Vi vill vara en förening där man fostrar till ett livslångt idrottande, där vi bygger verksamheten i seniorlaget på egna produkter.

Ungdomsverksamheten bygger på att alla ska vara delaktiga och ta del av allt det positiva som ingår i att utöva en lagidrott. Vi startar upp en ny träningsgrupp varje år på pojk- respektive flicksidan. Det är utveckling som är fokus och inte resultat. Vi har resultatmål och resultatredovisning först när spelarna kommer upp i juniorålder.

Så vill du vara en del av detta? Titta in på respektive lags hemsidor, ta kontakt med lagledaren där och hitta din plats i Salems IF.

Och glöm inte att komma ner i Skogsängshallen när det är matchdag, oavsett om det är ungdomslagen, juniorlagen eller seniorlagen som spelar.