Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sollentuna Ringette Club Minior/Ungdom

Följ

Minior/Ungdom

Följ oss för uppdateringar
Följ
Sollentuna Ringette Club
Ringette
Minior/Ungdom
Tabell
Lag M V O F P
1 SHC 14 13 0 1 26
2 KHC 14 11 0 3 22
3 JSK 15 2 1 12 5
4 USK 15 2 1 12 5

Match

SHC

12 - 3
Husbyhallen
5 oktober 2014
10:00

JSK

Referat

Referat: SHC - JSK

Här kommer en (tre-i-en) rapport från säsongspremiären i flickserien. I avsaknad av er vanlige kolumnist, Tommy "Shakespear" Nordin, får ni hålla till godo med undertecknad. Vi får avkräva Tommy ett eller annat referat vid senare tillfälle under säsongen.

De första tre omgångarna i serien spelades som en "miniturnering" under en heldag i Husbyhallen - ett lyckat nytt grepp. Den största frågan inför matchdagen från ledarperspektiv var ifall vi ens skulle få ihop ett lag att ställa på isen. Jämfört med förra säsongen har tre spelare flyttat upp i Ungdom och en är tveksam till vidare spel. Såtillvida ett 25%-igt tapp.

Däremot har vi glädjande nog fått förstärkning i form av Amanda, som vi värvat från fotbollen. Varmt välkommen, Amanda! Utan att känna till det just där och då, skulle vi dessutom under dagen få ytterligare tillökning i truppen! Mer om detta senare.

När vi så småningom räknade ihop spelarna i omklädningsrummet kunde vi dock konstatera att vi faktiskt hade hela tre avbytare. Undertecknad drog upp strategin kring formationerna och bytena. Att vi skulle spela två ytterforwardpar innebar inga större frågetecken, men att det dessutom skulle vara fyra spelare som delade på back- och center-positionerna skapade en hel del förvirring - intressant nog framför allt hos forwards, tedde det sig. Efter en del debatt kring detta och några ytterligare försök till taktiksnack kring uppspel och liknande var det så dags att äntra isen för första matchen. Motståndet i premiären bestod av Järna SK.

Vi har ju vant oss med att det brukar ta några byten innan SHC-tjejerna inser att dom inte längre ligger kvar i sängvärmen, men den här gången tycker jag nog vi kan räkna till undantagen. Vi fick se många som hade bra "tramp" under skenorna. Som tränare myser man och konstaterar att skridskoteknikträningen faktiskt betalar sig i längden. Vi såg också några uppspel, precis så som vi tränat och det som var extra glädjande var att passningarna gick till den spelare som hade bäst placering på isen samt att detta var olika spelare vid olika tillfällen. Att det kämpades hårt exemplifierades av Nelly som med tränar- och taktiktavle-hjälp fick lov att fläkta bort imma från glasögonen i bytena för att överhuvudtaget se något.

Även om det länge var ganska jämnt både spelmässigt och målmässigt började målen så småningom trilla in ett efter ett och i halvtid kunde vi på tavlan läsa 5-1 och efter slutsignalen 12-3 till SHC. Kanske speglade inte siffrorna riktigt matchbilden då jag tycker Järna bjöd på bra motstånd. Härligaste kommentaren kom när Amanda under matchen fick frågan om hon hade kul: "Det är jättekul. Tur att det är två matcher till idag!"

Och fler matcher blev det. Närmare bestämt efter en halvtimmes paus, då det var dags att möta Kista. Ett Kista som mönstrade sex utespelare, dvs bara en avbytare. Kanske var det detta faktum och kanske var det 12-3 vinsten i förra matchen som bidrog till en viss underskattning, men nu fick vi det tvärtom betydligt tuffare. Det dröjde heller inte länge innan första ringen fick plockas ut ur vår målbur. Vi kämpade och slet, men lämnade emellanåt lite väl stora luckor i försvaret då vi ibland gick två stycken på samma spelare. Kista utnyttjade detta föredömligt och trots att Magda motade många farligheter och det studtals kändes som vi var på väg ikapp, lyckades vi aldrig hämta igen försprånget. Matchen slutade 4-2 till Kista. Lite deppigt såg det allt ut i omklädningsrummet efter att vi brutit (minst) två säsongers svit av att vara obesegrade i serien, men vi sätter in det på kontot "nyttiga erfarenheter".

Så till avslutningsmatchen och till kapitlet "blixtvärvningar". Nu hade det senare inget med föregående matchresultat att göra, utan det handlade om att vi haft lite kontakt tidigare i veckan och att det på söndagsmorgonen dykt upp en tjej vid namn Saga i omkädningsrummet som var sugen på att testa ringette och av en händelse även hade skridskorna med sig. Eftersom ringetteförbundet hade möte i hallen passade vi på att ordna det formella och registrera en ny spelare till sista matchen. Det passade dessutom alldeles utmärkt då två av de andra spelarna inte kunde spela den matchen. Saga, som aldrig hållt i en ringetteklubba tidigare, men däremot
både hockey och bandy dito, hade tidigare fått några snabba instruktioner kring reglerna. När jag lite oroligt frågade om hon trodde att hon hade någorlunda koll, drog hon samtliga viktiga punkter som ett rinnande vatten - inga som helst tveksamheter här inte och inte heller på isen (även om klubban inte lydde i alla lägen).

En annan som begick premiär - för andra gången idag - var Amanda, som spelat sin första match som utespelare på morgonen och som nu även krängde på sig målvaktsutrustningen inför mötet med Ulriksdal. Därmed även dags för Magda att göra sin första match som utespelare på ett bra tag (själv har jag bara sett henne i mål på matcherna tidigare). Kanske hade vi inte samma ork som tidigare matcher och kanske kom inte passningarna till fria spelare på samma sätt, men vi lyckade hur som helst skjuta bra med skott (33 mot USKs 16) och visst hade vi ett skapligt spelövertag, vilket resulterade i en avslutande seger med 10-2.

Slutanalys från dagen är att vi jämfört med förra säsongen fått ett rätt homogent lag där fler tvingas "kliva fram" och göra grovjobb för laget. Det är jättekul att se och lovar gott inför säsongen och kommande bataljer.

Coach Stefan
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Alice Johansson 1 0
Alma Lindqvist 1 0
Amanda Olofsson 1 0
Ellen Granath 1 0
Filippa Anger 1 0
Josefin Jobs 1 0
Kajsa Remaeus 1 0
Magda Sandgren 1 0
Nelly Nordin 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

sön 19 okt 2014, 16:10 JSK - SHC 3 - 11
sön 16 nov 2014, 16:15 SHC - JSK 10 - 3
sön 21 dec 2014, 10:30 JSK - SHC 5 - 8
sön 8 mar 2015, 14:00 SHC - JSK 8 - 3