Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sollentuna Ringette Club Minior/Ungdom

Följ

Minior/Ungdom

Följ oss för uppdateringar
Följ
Sollentuna Ringette Club
Ringette
Minior/Ungdom
Tabell
Lag M V O F P
1 SHC 9 8 1 0 25
2 JSK 8 3 1 4 10
3 USK/KHC 9 1 0 8 3

Match

USK/KHC

1 - 7
Husbyhallen
5 november 2013
18:30

SHC

Referat

Referat: USK/KHC - SHC

Ny säsong, ny huvudtränare, (några) nya spelare, nyspolad is och ny högtalaranläggning…med fjärrkontroll(!).

Så mycket nytt, men ändå så många saker man kände igen när det så var dags för säsongens första drabbning. Samma gamla förväntan bland tjejerna, samma gamla babbel i omklädningsrummet, samma gamla lagledare, samma gamla skridskoknytarhjälp och………..inte minst…….samma gamla låtar.

Med detta trygghetsdunk i form av ”Tagga Tagga” och ”Hultsfredsfestivalen” började det så smått närma sig avslag och med 23 minuter kvar ser vi plötsligt tre fågelholkar i kolossalformat i omklädningsrummet. Öppningarna till dessa ser dessutom ut att rymma både silltrutar och pelikaner.

Det visar sig så småningom vara undertecknad, Peter och Stefan som kollektivt tappat hakorna när man konstaterar att alla tjejer redan är ombytta och klara?!? Med över 20 minuter kvar??
Det gnuggas i ögon, nyps i armar och sparkas på smalben bland trion men nej..det är ingen dröm utan ren och röddressad fakta.

När chocken lagt sig så smått följer de sedvanliga rutinerna i form av laguppställning med tillhörande applåder, taktiksnack (för aftonen med dansbandsliknande ekoeffekt från det närliggande duschutrymmet) och ett ”skavitadom”-skrik..som omedelbart fick tas om då det första rungande svaret var just allt annat än rungande.
What? Myggsäsong, fortfarande? Nähä..det var tydligen tjejerna som försiktigt pep fram ett ”….joaaää….”
Andra gången besvarades med ett mer distinkt ”JAAAA!” och därmed var alla ready for take off.

Efter en inte jätterapp uppvärmning så var det så äntligen dags för avslag. Något som alla var beredda på, utom de rödklädda SHC-tjejerna. Dessa hamnade på hälarna medan övriga spelet hamnade nere i egen försvarszon där det inte dröjde länge innan hemmalaget prickade in 1-0.
Det var tydligt att man glömt plocka med sig skridskoåkningen från omklädningsrummet i ivern att få komma ut på isen. När så bägge formationerna fått varsitt byte i kroppen började man äntligen få igång fötterna någorlunda och spelet hamnade allt mer i en trevligare del av banan, närmare bestämt anfallszonen.

USK/KHC visade dock att man tagit ett par rejäla kliv och gästerna fick minsann slita hårt för att skapa lägen och visserligen vaskade man fram chanser, men hemmalaget höll tätt genom bra försvars- och målvaktsspel.

Klockan började närma sig halvvägs in i perioden innan Michelle kunde pricka in kvitteringen via fint samarbete med Jossan och när nollan väl var spräckt lyckades man pricka in ytterligare ett par mål innan pausvilan. En ledning som dock inte skulle varit så stor om inte Magda agerat så stabilt i mål tillsammans med backarna Kajsa, Maja, Nelly och Alice.

Framåt slet centrarna Michelle och Disa föredömligt tillsammans med forwardsparen Jossan/Filippa och Ellen/Alma.
Alla spelarna fick dock i pausvilan höra att man skulle åka mer skridskor och – inte minst – prata mer ute på isen.

Spelbilden var fortsatt ganska jämn, med lite övervikt för SHC-tjejerna, men motståndarna visade flera gånger prov på att man verkligen gått framåt och SHC-försvaret hade allt annat än en lugn afton. När det rödklädda gänget väl fick tag i ringen lyckades man ta sig igenom mittzonen föredömligt snabbt och skapa ett och annat läge runt motståndarmålet.

Någon som skapade ett och annat läge, eller rättare sagt, läge på läge på läge på läge på läge var Disa som avlossade skott efter skott utan att få se ringen trilla in. I båset stod dessutom en dörröppnare som givetvis påpekade hur snett siktet var inställt och att det är bra att skapa lägen men ännu bättre att göra mål. (Vad hette det sa du?...positiv feedback…?? Aldrig hört talas om!) :o)
Något som centermurbräckan tydligen blev rejält taggad av och efter att ha siktat in sig under sina åtta första byten prickade hon slutligen vackert in både 6-1 och 7-1 som blev slutresultatet i matchen.

Avtackningen av motståndarlaget gick enligt plan. Därefter firades segern med kort tal av lagkapten Michelle med ett efterföljande fyrfaldigt hurrande.
Då var plötsligt mygg-pipandet bland tjejerna tillbaka så undertecknad krävde omhurrning, vilket den här gången nådde anständiga tinnitus-nivåer.

Efter matchen konstaterade tre vuxna herrar att:
- Man är oväntat bra på att imitera fågelholkar
- Säsongen är igång på riktigt
- Vi fick se en coachseger
- Majas segerpepparkakor var populära
- Myggsäsongen inte är över ännu

Vid båsdörr och tangenter: Tommy Nordin
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Alice Johansson 1 0
Alma Lindqvist 1 0
Disa Nybom 1 0
Ellen Granath 1 0
Filippa Anger 1 0
Josefin Jobs 1 0
Kajsa Remaeus 1 0
Magda Sandgren 1 0
Maja Andersson 1 0
Michelle Chmil 1 0
Nelly Nordin 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

ons 11 dec 2013, 18:30 SHC - USK/KHC 17 - 2
sön 2 feb 2014, 18:00 USK/KHC - SHC 1 - 16
ons 5 mar 2014, 18:00 SHC - USK/KHC 7 - 4
sön 30 mar 2014, 12:00 SHC - USK/KHC 12 - 0