0-1 (35) Moa Godesparr (Sara Abshir)
1-1 (85)

Matchreferat:

Returmöte idag mot Sala FF, denna gång i Sala och på naturgräs.
Kortfattat kan man sammanfatta denna match såhär. Matchen slutar rättvist oavgjort.

Skultuna är det bättre laget i den första halvleken och har mest bollinnehav, man rullar runt fint inom laget och spelar sig fram till lägen och med en fin variation i spelet. Hemmalaget får ofta slå ifrån sig. Men det dröjer ända till den 35:e matchminuten innan matchens första mål kommer. Skultuna drar upp ett fint anfall med flertalet väggspel och sågar sig igenom Salalaget, men ändå så är målet en tilltrasslad situation och där Moa Godesparr är sist på bollen efter fint förarbete av Sara Abshir. Trots fint spel från bortalaget så blir det endast ett mål framåt och endast 4-3 i avslut till Skultunas favör.

I paus kommer sedan hemmalaget ut med en helt annan energi och där man går ut aggressivt och vinner närkamperna.
Man slår 99% av alla bollar ut på sin högerkant där de har en otroligt snabb spelare, sedan kommer det inlägg in mot straffområdet. Sala skapar en hel del chanser framåt medans Skultuna istället får rensa och gå på kontring, spelet fungerar inte alls lika bra som i den första halvleken. Bägge lagen skapar ändå hyggligt med farliga chanser, men det känns ändå som att en tillfällighet kommer ge 1-1 eller 0-2. När Skultuna sedan glr några byten sista 20 minuterna så skapar man äntligen lite tryck framåt igen och det känns då lite snöpligt att kvitteringen kommer med fem minuter kvar.

Åter är det en lång djupledsboll som kommer, dock via mitten denna gång och känslan är att det är offside, flera spelare stannar av och väntar på signal, men Salas spelare fullföljer och målet godkänns. Direkt efter målet skapar Skultuna några möjligheter men bollen går tätt utanflr stolproten.

Så matchen slutar oavgjort 1-1. Snöpligt men rättvist sett till spelet totalt sett. Dock är det flera som förtjänar beröm, här kommer några utav dom, men skulle vilja nämna alla såklart.

Ebba Räms i Skultunas mål gör en riktigt bra match.
Vi har för dagen ett nytt mittbackspar med Filippa Gislerud och Amanda Stolpe som gör det riktigt bra ikväll. Julia Olsson kommer fram fint på sin kant och är riktigt nära att gära ett drömmål på distans.
Vi får till kombinationerna i den 1a halvleken och där Engla Söderström krigar ordentligt på mittfältet, så detta tar vi med oss framåt inför nästa match.

På tisdag väntar seriekollegan Gideonsbergs IF, då måste vi göra 90 bra minuter, det kommer troligen bli betydligt tuffare.