14:00

Roslagsbro IF

Stark säsongsavslutning mot Vaksala

I säsongens sista match åker vi till Uppsala för att möta Vaksala 3. Ett rutinerat lag som spelar fin fotboll.

På grund av diverse frånvaro så har vi en nykomponerad startelva. Det märks i inledningen då vi har svårt att hitta in i positionerna och Vaksala sätter press på oss. Motståndarna skapar ett par halvfarliga lägen men vi fredar målet förtjänstfullt. Efter ungefär en kvart hittar vi in i våra roller och såväl uppspel som postioner börjar fungera. Dessutom lyckas vi bra med presspelet över hela planen och etablerar spel på Vaksalas planhalva. Vi skapar ett antal hörnor som är nära att resultera.
Efter halvtimmen spelad skapar Vaksala ett läge som vi inte lyckas rensa bort och efter ett par olyckliga studsar gör Vaksala 1-0. Snöpligt då vi nu för spelet. Vi fortsätter dock att skapa hörnor och i minut 39 nickar Sofi in kvitteringen till 1-1 som blir halvtidsresultat.

Efter några få minuter spelade i andra halvlek får vi en olycklig skada då vår mittback Johanna kliver av med en avsliten hälsena. Vi tvingas till en del platsändringar och rytmen i spelet försämras. Spelet i andra halvlek är överlag jämnt och chanser skapas åt båda håll. Det dröjer till minut 85 innan avgörandet kommer. En frispark från halvdistans når fram till Hanna I som nickar bollen i mål. Avslutande minuter blir nervösa och efter ett par grymma räddningar från Eda blåser domaren av och vi kan fira segern.

Skönt att avsluta säsongen med en seger och vi kan återigen konstatera att vi gör våra bästa matcher mot spelande lag.