14:30

Roslagsbro IF

Förlust mot Storvreta trots heroisk insats

Inför bortamatchen mot Storvreta lider vi fortfarande av stora sjukdoms- och skadebekymmer. Med två reserver kommer vi till ett varmt Skogsvallens IP utanför Uppsala.

Innan matchen pratar vi mycket om att vi ska jobba hårt för varandra vilket märks tydligt när matchen drar igång. Första halvlek blir en öppen historia där båda lagen byter chanser. Eda står för ett par kvalificerade räddningar och vi hittar fina ytor på offensiv planhalva. Ofta kommer vi runt på kanterna och skapar lägen med vassa inspel. I minut 41 hittar vi in med ett inspel snett inåt bakåt som Maja placerar in snyggt i krysset. Glädjen blir dock kortvarig då Storvreta kvitterar på en hörna i sista minuten av första halvlek. Halvtidsresultat 1-1.

Andra halvlek startar olyckligt då vi släpper in 2-1 på ett lågt skott efter endast några få minuter. Efter målet börjar orken tryta på flera av våra spelare. Vår intensitet och fina rörlighet i första halvlek börjar nu straffa sig i värmen. Motståndarna kommer i flera anfallsvågor och skapar en del farliga lägen. I minut 67 och 79 kommer såväl 3-1 som 4-1 logiskt sett till matchens utveckling. Vi lyckas dock skapa ett par chanser i matchens slutskede och snygga till siffrorna till 4-2 genom Hanna I.

Vi tar med oss en suverän första halvlek som är den bästa vi presterat i år. Dessutom en härlig inställning och två gjorda mål.