25 september 2022
11:00

Roslagsbro IF

Referat: IF VP Uppsala - Roslagsbro IF

Säsongens sista drabbning. Tanken var att vi skulle ge topplaget VP en ordentlig match. Så blev det inte. Det är såklart svårt att bortförklara en förlust med 6-0 men faktum är att utgången av matchen hade kunnat bli en helt annan.

Vi startar matchen väldigt bra och för spelet under den första halvtimmen. Piggt, rörligt och med fantasifullt anfallsspel. Ingen hundraprocentig målchans men vi producerar åtminstone en handfull halvchanser och väntar på ett ledningsmål.
Då slarvar vi olyckligt i ett uppspel och efter några oturliga studsar gör VP 1-0 på sin första riktiga målchans. Vi fortsätter att trumma på men i minut 41 kontrar VP och tilldöms straff när en av deras spelare blir nedriven i straffområdet. Psykologiskt tungt går VP till halvtidsvila med 2-0.

Vi går ut till andra halvlek fullt inställda på att vända matchen. Då gör VP istället 3-0 en minut in i andra akten. Därefter följer återigen en bra period från vår sida. Precis som under första halvtimmen stressar vi motståndarnas uppspel och skapar chanser. Det resulterar snabbt i en straff för oss efter en handssituation. Dessvärre sätter vi straffen i stolpen. Känslan är att detta inte är vår dag och modet faller nu också ute på planen. Nu tillåter vi VP att skapa lägen och i minut 69 gör de 4-0 följt av ytterligare två mål i matchens slutskede.

Det var inte avslutningen vi hade hoppats på. Resultatet speglar givetvis inte matchen och med utdelning under den första halvtimmen hade utgången definitivt blivit annorlunda. Vi kommer dock igen starkare till nästa säsong!