27 juni 2022
19:00

Knivsta IK 2

Referat: Roslagsbro IF - Knivsta IK 2

I sista matchen innan uppehållet har vi premiär på Vårlyckans A-plan. Matchen är en tjuvstart på höstsäsongen då vi återigen möter Knivsta som vi tidigare mötte i seriepremiären. Den jämna drabbningen slutade 0-0.

Tyvärr kommer vi inte riktigt upp i samma nivå som i premiären. Knivsta tar tidigt tag i matchen och har det bästa och mesta av spelet i första halvlek. Utdelning kommer efter 22 minuter då ett instick friställer en Knivsta-spelare som lugnt placerar in bollen i bortre hörnet. Efter målet har vi en bättre period då vi sätter ordentlig press på motståndarna. Vi har då en boll i insidan av stolpen och en indirekt frispark nära mål som tyvärr inte resulterar. Istället får Knivsta utdelning strax innan paus och sätter ett psykologiskt viktigt 0-2.

Knivsta har några duktiga spelare på mittfältet och i backlinjen som gör att de kontrollerar händelserna bra även i andra halvlek. Vi genomför ett par platsbyten i försök att flytta upp spelet i slutskedet. Vi lyckas dock inte skapa några riktigt farliga lägen utan istället har Knivsta bud på ytterligare mål. Vår målvakt Eda gör dock flera bra ingripanden under andra halvan. Resultatet står sig och Knivsta vinner välförtjänt med 0-2.