8 augusti 2023
19:00

Remsle UIF U

Referat: Höga Kusten - Remsle UIF U

Matchen mellan Höga Kusten och Remsle UIF U i Div 3 Ångermanland omgång 12 spelades på klassiska Nordvallen i Mjällom under extremt blåsiga och delvis regniga förhållanden. Remsle UIF U tog ledningen tidigt i matchen genom ett mål av Wilma Dahlqvist, framspelad av Thelma Fängström. Remsle UIF U var det bättre laget under första delen av första halvlek, men Höga Kusten åt sig in mer och mer i matchen och var det bättre laget under andra delen av första halvlek. Halvtidsresultatet var 0-1.

I andra halvlek kvitterade Höga Kusten tidigt till 1-1 genom Julia Forsgren, framspelad av Lina Forsgren. I den 66:e minuten tog Remsle UIF U ledningen igen genom ett mål av Mira Brorsson efter en hörna slagen av Alice Block. Matchen fortsatte med böljande spel där båda lagen skapade flera målchanser. I den 78:e minuten kvitterade Höga Kusten igen till 2-2 genom Lina Forsgren. I den 89:e minuten gjorde Höga Kusten segermålet genom återigen Lina Forsgren.

Efter slutresultatet åkte Remsle UIF U ner från tredje till fjärde plats, då Björna IF gick om efter att ha besegrat HSK 2 med 7-0. Höga Kusten ligger trots segern kvar på nionde plats i serien. Kommande match för Remsle UIF är borta mot Älandsbro på Brovalla tisdag 15 augusti.