Mattiasson

Bänken: Sjösvärd, Rosman, Svensson, Persson, Granäng

Varningar, RUF: Eriksson

Efter några veckors sommaruppehåll var det dags för omstart av seriespelet igen. RUF avslutade vårsäsongen otroligt tufft med många tunga resultat och efter den lovande starten på säsongen hade man nu blivit indragna i bottenstriden på riktigt.
Gästande Partille låg placeringen efter Romelanda och därför var det idag viktiga poäng på spel, vårmötet mellan lagen slutade med en 2-0 seger för RUF.

Romevis gräsmatta var trots regnet i ett helt klart speldugligt skick. Trots detta fick publiken knappats se något finlir.
Första halvlek var otroligt händelsefattig och det dröjde långt in i halvleken innan något av lagen ens var i närheten av att göra mål. Partille kändes dock helt klart strået vassare och det började osa katt vid ett par tillfällen i slutat av halvleken, bland annat hade gästerna en nick i stolpen och ett par farliga hörnor. Den kanske allra hetaste målchansen i första halvlek skulle dock RUF skapa. Efter en kontring kunde Max Harris spela fri Jonathan Böhm, som rundade målvakten men hamnade i en alldeles för snäv vinkel. Avslutet blev för tamt och resultatet 0-0 stod sig in i halvtidsvilan.

Bortalaget Partille skulle ta ledningen tidigt i den andra halvleken. Efter slarv i uppspelsfasen fick gästerna ett skottläge från en snäv vinkel som hittade in via Mattiasson i RUF-målet. Efter detta var det mer en transportsträcka till slutsignalen. RUF var otroligt bleka över hela banan och hade inget alls att säga till om. Det märktes tydligt att gästerna var bättre på precis allt. Partille skulle även sätta spiken i kistan när 2-0 målet kom efter en kontring. Därefter var det närmare 0-3 än 1-2 och när domaren blåste av matchen kunde nog samtliga vara överens om att en bortaseger var rättvist.

Nu gäller det att ladda om snabbt och blicka framåt för RUF, då det i nästa omgång väntar ett prestigefyltt derby mot Ytterby IS.