Sjöberg - Kaage (C) - Flodin
Mattiasson

Bänken: J. Svensson (D. Bengtsson), Granäng (Karlsson), C. Olsson (Böhm), Brüdigam (J), Sjösvärd

Äntligen var det dags för årets första match på Romevis A-plan! Ett ganska mjukt underlag väntade de båda lagen, vilket på förhand varslade om en match med mycket kamp. Härligt!

RUF fick en bra start på matchen. Någon gång ganska tidigt i matchen studsade dock bollen lite fel för en Romelandaförsvarare och bortalaget kunde få till ett hyfsat avslut. Filip Mattiasson stod dock för en bra räddning.

Efter 7 spelade minuter var det ändå Romelanda som kunde ta ledningen. Max Harris lyckades sno åt sig bollen på offensiv planhalva och skapa ett två-mot-en-läge. Framme vid mål spelade han bollen i sidled till Isak Karlsson, som kunde sätta dit 1-0 till Romelanda.

Bara sju minuter senare var Max Harris återigen på väg igenom bortalagets försvar. En försvarare valde dock att riva ner Romelandas nummer 50, och efter lite konfererande med den assisterande domaren valde matchens huvuddomare helt korrekt att ta fram det röda kortet. RUF fick därmed spela 11 mot 10 i hela 75 minuter. Och som om eländet inte vore nog för bortalaget kunde RUF:s Daniel ”LB” Bengtsson kort senare slå in en frispark i straffområdet som Max Harris skarvade in i mål. 2-0, och det mesta talade nu för hemmaseger även om det var mycket tid kvar att spela!

Någonstans i mitten av halvleken hände sedan något. RUF började bli passiva och ängsliga i sitt spel (varför blir det så ofta så när man är en man mer?), och Hisingsbacka kunde växa in i matchen. Det som hade varit en så fin matchinledning blev nu till en tillställning med oroande tendenser. RUF tvingades också byta ut Isak Karlsson på grund av skada under denna period.

Med några minuter kvar av den första halvleken kunde Hisingsbacka reducera. En omställning genom en lång boll bakom backlinjen överraskade Romelandaförsvaret och ett friläge senare stod det 2-1, vilket blev halvtidsresultatet.

Till den andra halvleken talade RUF om vikten av att vara extra noga med bollen på mittplan för att undvika omställningar. Med bland annat Ytterbymatchen färskt i minnet ville man undvika att bjuda in sina motståndare i slutet av matchen.

Dessvärre för RUF:s del var det precis vad som hände. Ett matt hemmalag bjöd inte på någon större fotbollsunderhållning i den andra halvleken och när matchen närmade sig slutskedet var det i stället Hisingsbacka som ville mest och som var starkast.

Med bara några minuter emellan kunde Hisingsbacka med kvarten kvar både kvittera och ta ledningen genom precis sådana lägen som RUF skulle undvika. Läget var nu mycket besvärligt med 2-3 mot ett energifyllt Hisingsbacka.

RUF försökte åstadkomma en slutforcering. Allra närmast mål var Tobias Sanne, som nickade en mycket välslagen hörna från Carl Olsson tätt utanför ena stolpen. I slutskedet lyfte RUF också upp kapten Kaage i anfallet för att få ytterligare tyngd framåt, men ansträngningarna var förgäves. RUF förlorade med 2-3.

Sammanfattningsvis en match som RUF tappade helt trots att man skaffat sig ett fantastiskt läge. 2-0 och en man mer ska i de allra flesta lägen betyda tre poäng, men RUF visade fortsatta svårigheter att knyta ihop den berömda säcken. Efter sex omgångar ligger man nu sjua i tabellen efter två segrar, två oavgjorda och två förluster. Hisingsbacka däremot ligger trea och fortsätter att skugga topplagen.