Flodin - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Sjöberg (C. Olsson), Jonasson (Harris), A. Svensson (H. Björnrud), Rosman (J) (Osberg), Sjösvärd

På ett kyligt Romevi drabbade Ytterby IS och RUF samman för ett derby och tillika toppmöte i Division 4A. Det var ett rejält taggat Romelanda som kom till spel inför en del publik som trotsat den bistra väderleken.

RUF stod för en bra matchinledning. Man stod upp på ett mycket bra sätt mot förhandsfavoriterna Ytterby, och det som utspelade sig på Romevis konstgräsmatta var en ganska jämn fotbollsmatch. Max Harris var mycket nära att ge hemmalaget ledningen, men hans avslut tog i hjulet innanför stolpen och studsade ut. Domaren bedömde att bollen inte varit över linjen. Om detta var korrekt eller inte är omöjligt att säga när det går så snabbt, men det börjar bli smått parodiskt att detta har hänt så ofta på Romelandas matcher.

I matchens 28:e minut kunde Max Harris ändå ge Romelanda ledningen i matchen. En välslagen hörna från Daniel ”LB” Bengtsson nådde Henrik Björnruds panna. Henke nickade bollen mot mål, där den räddades av en försvarare på mållinjen. Returen kunde dock tryckas in i nätet av Max Harris, som visat en fin målform i inledningen av årets seriespel. 1-0, inte helt orättvist!

Ytterby kom sedan upp i några bra anfall. Kort efter Romelandas ledningsmål hade man en fin chans där man tog sig förbi på vänsterkanten, men Filip Mattiasson i Romelandas mål stod för en mäktig dubbelräddning.

När klockan började ticka mot halvtid kunde dock bortalaget till slut kvittera. Ett fint inspel i straffområdet från vänsterkanten trycktes resolut upp i nättaket bakom en chanslös Romelandamålvakt i matchens 44:e minut. 1-1.

Efter Ytterbys kvittering trodde nog de flesta att det bara var att vänta in domarens signal för ett oavgjort halvtidsresultat. Men Romelanda ville annorlunda och kunde återta ledningen i halvlekens sista minut. Henrik Björnrud kastade ett inkast som Gustav Flodin kunde skarva in i mål med ryggen. 2-1 i paus, efter en väl genomförd halvlek från hemmalagets sida!

Den andra halvleken började lite trevande, men fortfarande med en positiv känsla för Romelandas del. Ytterby var inte alls dåliga, men hade lite svårt att få till pricken över i:et.

Efter en kvart kunde Daniel ”LB” Bengtsson hitta Max Harris i djupet. Max höll undan sin försvarare och rullade in 3-1, och läget med en halvtimme kvar såg riktigt ljust ut!

Sex minuter senare kunde Ytterby vinna bollen högt upp i planen efter en kommunikationsmiss i RUF-försvaret. Bollen sköts sedan snyggt in i mål från ganska snäv vinkel till 3-2. Känslan från Romelandahåll var att målet kändes onödigt och att det var ett reduceringsmål som kom lite ”för tidigt”.

Oron började sprida sig i Romelandas lag och helt plötsligt stämde ingenting. Man tappade boll på fel ställen, tvingades till flera rockader i laget och bortalaget hade fått vittring med relativt gott om tid kvar att spela. Matchslutet kom att bli en historia som de flesta RUF:are helst vill glömma.

Trots att RUF försökt tighta till defensiven genom att gå över till fyrbackslinje kunde Ytterby kvittera till 3-3 med ungefär tio minuter kvar att spela. Bara två minuter senare rakade man även in 3-4, och RUF var ett slaget lag. I matchens 87:e minut kom den slutliga spiken i kistan när Ytterby satte dit 3-5 efter en stark slutforcering. Ytterby gick till sist segrande ur årets första Kungälvsderby.

Sammanfattningsvis gör RUF en bra insats i 67 minuter – fram till Ytterbys 3-2-mål. Därefter rasar man ihop helt och Ytterby både fick och tog chansen att ta samtliga tre poäng. Romelanda får ägna veckan till att slicka såren och komma igen inför nästa veckas bortamatch mot Angered BK.