Inga varningar delades ut under matchen.

Osberg - Sjöberg (C) - Flodin
Mattiasson
Ersättare: Jonasson, Sanne, J.Svensson, P.Persson

En otroligt varm majkväll och en gräsmatta som ser väldigt tilltalande ut. Förutsättningarna för en härlig lokalfotbollsmatch kunde knappast vara mycket bättre för publik och spelare. Uppladdningen för Romelanda hade däremot varit allt annat än bra. Skador under träningsveckan och sena återbud gjorde att RUF inte ens kunde mönstra en full 16manna trupp.

Hemmalaget hade ännu inte vunnit någon match i årets serie, men två kryss därav mot topplaget Västkurd visade att detta hypotetiskt sett skulle kunna bli en tuff utmaning för RUF.

Det märktes under uppvärmningen att underlaget inte var i närheten av så bra som man först trott. Mycket gropar och på vissa ställen inget gräs. Men man ska inte klaga på detta tidigt i maj. Det var en fantastisk känsla att få göra årets första match på naturgräs.

Angered vann slantsinglingen och valde att byta sida, Mattiasson fick således inleda matchen med kraftig sol i ögonen. RUF gjorde ett förbestämt byte redan efter ett par minuter. Tobias Sanne kom direkt till matchstart och hoppade in direkt mot Erik Rosman, som däremot skulle bytas in på nytt senare i matchen.

Första halvlek var ingen som går till historien. Bollinnehavet skiftades mellan lagen, men känslan var att RUF var något mer spelförande. Hemmalaget backade gärna hem och låg lite lägre för att vänta ut misstag hos Romelanda. Vilket såg ut att vara en bra matchplan i den första halvleken. RUF tappade en del boll på sårbara ställen och hemmalaget kunde ställa om. Det var Angered som skapade de flesta målchanserna och nästan alltid var det på kontringar.

Matchens första heta målchans fick däremot RUF. Max Harris kom helt ensam med målvakten från halva planen, många hade nog skrivit in en bortaledning i protokollet här men vi fick se en väldigt sällsynt miss av seriens skytteligaledare.

Därefter radade Angered upp ett par målchanser och tog inte helt ologiskt ledningen med 1-0 efter 39 minuter spelade. RUF gick in i halvtid och hade gjort en mindre bra prestation. Trots ett något större bollinnehav hade det skapats alldeles för få målchanser. Uppryckning krävdes i andra halvlek om Romelanda skulle få med sig något från denna matchen!

Och det fick vi också se. RUF dominerade bollinnehavet i stora delar av den andra halvleken. Tyvärr blev det ganska ofta idéfattigt och svårt att skapa något på den sista tredjedelen. Kvitteringsmålet kom i den 68:e matchminuten och det var ett vackert fotbollsmål. Efter ett fint uppbyggnadsspel hamnade bollen hos Tobias Sanne på högerkanten som med precision slog in ett inlägg till en fristående Max Harris och med en nick från nära håll gjorde Max sitt åttonde mål för säsongen!

Efter kvitteringen fick Romelanda ännu mer energi och hade en period där med stort bollinnehav på offensiv planhalva. Så när Angered gjorde 2-1 i den 82:a minuten kändes det inte logiskt. Luften gick ur RUF lite och Angered hade fem minuter med några anfall och hörnor. Men kvitteringen till 2-2 skulle ändå komma!

Isak Karlsson tog sig förbi på vänsterkanten och blev fälld innanför straffområdet. Trots detta tilldömdes det frispark för RUF och den slår Daniel "LB" Bengtsson in perfekt på Tobias Sanne som sätter dit skallen och gör sitt första mål sedan återkomsten till moderklubben. 2-2 i den 89:e matchminuten!

Domaren hade lagt på några tilläggsminuter och Romelanda är sånär att göra mål igen och fullborda vändningen. Efter ett långt inkast blev det lite "flipperspel" i Angereds straffområde, till slut hamnade bollen hos "LB" som tyvärr såg sitt avslut från nära håll gå precis utanför. Hemmalaget skulle få den absolut sista chansen i matchen med en frispark strax utanför straffområdet som slogs över. Därefter gick slutsignalen och känslan var att det var två besvikna lag som båda kände att de kunde fått med sig alla poäng hem.

Sammanfattningsvis får vi säga att ett oavgjort resultat troligen var mest rättvist. RUF ryckte upp sig i den andra halvleken men hade svårt att komma till de riktigt heta målchanserna. Det saknades ett gäng nyckelspelare i Romelandas trupp där några av dessa förhoppningsvis är tillbaka till nästa match som är redan nu på onsdag. Då verkar det bli premiär på Romevis gräsmatta. Där har RUF inte förlorat i tävlingssammanhang på nästan tre år, så förhoppningsvis blir det nya poäng nu i veckan!