Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Sanne (Åsberg Kalkemyr), H. Björnrud (Harris), Granäng (Karlsson), Jonasson (Flodin), Sjösvärd

Vädret var ganska kyligt med regn i luften när årets säsong skulle sparkas i gång på en konstgräsplan som låg som en grön oas i det snötäckta landskapet. Aprilväder är sannerligen aldrig att lita på.

När domaren blåste i sin pipa var det ett taggat hemmalag som satte full fart mot ett sömnigt RUF. Ett ovanligt misstag från Romelandas lagkapten ledde fram till ett friläge efter bara någon minut, men Filip Mattiasson stod för en suverän räddning.

Kort senare fick Lerum återigen ett fint skottläge som tvingade Romelandas målvakt att sträcka ut ordentligt för att styra ut bollen till en resultatlös hörna. RUF hade Filip Mattiasson att tacka för att man undvek en tidig kalldusch.

Efter tiotalet minuter växte dock Romelanda in i matchen rejält. Man tog över mer och mer av spelet och kom sedan att vara det klart bättre laget under resterande delen av halvleken. Ett par gånger kom man också igenom till fina lägen, men den sista touchen stämde inte riktigt för RUF:s offensiva spelare.

Romelanda hade också ett par hörnor som kanske borde ha resulterat. Närmast var man med en stolpträff efter att man skapat lite kalabalik i Lerums straffområde. Målet började hänga i luften.

I matchens 27:e minut kastade Fredrik Sjöberg ett inkast på vänsterkanten. Bollen kom så småningom fram till Max Harris som kunde ta sig förbi sin försvarare och spela in bollen mitt i straffområdet till Isak Karlsson. Isak satte säkert dit årets första Division 4A-mål till 0-1!

I slutet av halvleken mattades Romelanda av något, men det var ändå med en positiv känsla man kunde gå till halvtidsvila med 0-1 och ett spel som på det stora hela hade sett riktigt bra ut.

Den andra halvleken fick sedan en start som liknade starten i den första: hemmalaget såg klart piggare ut och man tryckte ned ett Romelanda som inte alls fick till vare sig press- eller passningsspel.

Flera gånger kom Lerumspelarna runt Romelandas försvar och spelet kändes inte stabilt sett med Romelandaögon. RUF genomförde ett par byten för att få in pigga ben, men utan att få någon större effekt.

Med dryga kvarten kvar fick en RUF-försvarare bollen på armen och domaren pekade på straffpunkten. Filip Mattiasson var dock omutlig och stod för ännu en klassräddning. Returen gick till en Lerumspelare som missade grovt, och RUF kunde behålla 0-1.

Trots ett spel som inte fungerade tickade klockan Romelandas väg. Många var det nog som både trodde och hoppades att premiärkvällen skulle sluta med tre poäng, men så blev det inte. I matchens 89:e minut avlossade en anfallande spelare ett skott centralt i planen, strax utanför straffområdet – och han fick en kanonträff. Bollen gick in högt till vänster om Romelandas målvakt till 1-1.

Besvikna RUF-spelare försökte sedan göra en jättesatsning framåt direkt efter avspark, vilket höll på att straffa sig. Filip Mattiasson fick stå för ytterligare en räddning på ett skott inifrån straffområdet som med lite oflyt mycket väl hade kunnat gå in. 1-1 stod sig dock till slutsignalen, som kom strax därefter.

Sammanfattningsvis alltid surt att förlora två poäng i slutminuterna, men den som lite nyktert ser till händelserna under 90 minuter får ändå säga att Lerums kvittering knappast var orättvis. RUF får konstatera att man i alla fall lyckades bärga en poäng och se fram emot hemmapremiären mot Croatia Göteborg nästa vecka.