P. Persson (C)
F. Larsson - Kaage - C. Olsson
Sjösvärd

Bänken: Osberg, Yngwe, A. Svensson, Sanne, Frövén

Årets sista match spelades i ett ordentligt blåsigt väder på Romevis konstgräs. Inget av de båda lagen hade mer än hedern att spela för när RUF satte igång matchen genom att göra avspark.

RUF inledde matchen med ett stort bollinnehav mot ett motståndarlag som tycktes visa stor respekt för seriesegrarna. Tempot var kanske inte det allra högsta, men man hade ändå ett par fina kombinationer. Efter tio minuter kunde man också göra 1-0, efter att Daniel Bengtsson tryckt sig förbi sina motståndare på mittplanen. Bortalaget ropade för frispark, men då denna uteblev kunde "LB" spela bollen i djupled till ovane anfallaren Oscar Arfvidsson, som faktiskt avslutade kliniskt. Oscars första A-lagsmål i hans kanske sista match! Tröjan åkte av i glädjeyran och matchens första gula kort delades ut.

Mot mitten av halvleken började Floda ta över mer av spelet. RUF-spelarna såg lite ointresserade ut och förlorade många dueller vilket resulterade i ett par omställningar för bortalaget. Så småningom kom även kvitteringsmålet. En hörna nickades mot mål från nära håll, men Sjösvärd kunde parera det första avslutet. Bollen landade dock bara några meter från mållinjen där den sparkades in i eget mål av en RUF-försvarare. 1-1.

Floda fortsatte sedan att spela en optimistisk fotboll och man hade ett par hyfsade chanser. Åtta minuter senare tvingades en RUF-spelare att sparka ner en Flodaanfallare precis utanför eget straffområde. Bollen sköts hårt in i "målvaktens hörn" bakom en lite skymd Romelandamålvakt. 1-2, vilket stod sig till halvlek efter en totalt sett ganska sömnig första halva på matchen.

I paus valde tränare Marek att byta in fyra spelare från bänken. Det var därmed ett till stora delar nytt lag som ställde upp för spel i den andra halvleken. Dessvärre fortsatte matchbilden med ett övertag för bortalaget ett tag till.

Under de första 20 minuterna av den andra halvleken var det några gånger kanske mer tur än skicklighet att RUF lyckades freda sitt mål. Några sista minuten-brytningar, missade målchanser och någon räddning från Romelandas målvakt gjorde dock att man hängde kvar i matchen.

I matchens 66:e minut kunde i stället Romelanda kvittera, ett mål som just då inte var rättvist. Max Harris spelade fram Alfons Svensson som kunde rulla in bollen i mål till 2-2!

Sista fjärdedelen av matchen kom att bli en lite mer öppen historia där RUF skapade betydligt fler målchanser igen. Max Harris och Markus Sanne hade fina lägen och den senare hade även ett distansskott i ribban.

Med några minuter kvar att spela kom Floda upp i ett fint anfall på högerkanten där man spelade snett-inåt-bakåt till en fristående anfallare. Bollen sköts mot mål men Sjösvärd fick plocka fram en avancerad räddning för att behålla det oavgjorda resultatet.

Kort senare hade Max Harris ett fint läge från snäv vinkel i straffområdet där Flodas målvakt stod för en bra räddning. Fler mål blev det dock inte, utan lagen fick avsluta säsongen med delade poäng.

Sammanfattningsvis var det kanske inte direkt årets match som utspelade sig på Romevi. Det känns dock skönt att man lyckades ta sig samman såpass att man slapp ytterligare en förlust i en match som egentligen hade kunnat sluta hur som helst. Nu går truppen på en välförtjänt ledighet, där man får ladda om inför nästa års utmaningar i Division 4! Avslutningsvis vill referatförfattaren å hela A-truppens vägnar tacka alla supportrar och funktionärer för fint stöd under en mycket rolig fotbollssäsong. Vi ses igen nästa år!