Sjöberg - Kaage (C) - F. Larsson
Mattiasson

Bänken: A. Svensson, F. Larsson, J. Svensson, Jonasson, Sjösvärd

I strålande solsken var det dags för ännu ett Kungälvsderby i Division 5A. RUF hade under dagen tvingats till en ändring i truppen då Gustav Flodin utgick med en skadekänning, vilket gjorde att Johan Svensson kom in som ersättare. För övrigt hade man i princip hela truppen att tillgå vid laguttagningen denna vecka.

Matchen var inledningsvis ganska jämn, med ett relativt piggt bortalag som vid ett par tillfällen utnyttjade RUF-misstag och kom i farliga omställningar. Genom uppoffrande försvarsarbete i eget straffområde kunde Romelanda ändå hindra Kareby från att komma till farliga avslut.

Ju längre matchen led, desto mer kom Romelanda att ta över. Första riktigt bra målchansen för hemmalaget kom efter att Max Harris slagit en mycket fin boll tvärs över planen till Jonathan Böhm på högerkanten. Böhm tog sig in i straffområdet och petade bollen förbi målvakten, men dessvärre inte bättre än att det blev en stolpträff.

Kort senare kom ändå dagens första mål, när Daniel Larsson kunde frispela Max Harris i djupled. Max rundade Karebys målvakt och rullade in bollen till 1-0 för hemmalaget! Det skulle visa sig att Romelandas anfallspar hade mer att komma med i denna match.

I den 36:e spelminuten skapade Romelanda sin andra hörna för dagen. Vid den första hade Daniel Larsson fått ett fint läge men utan att få ordentlig träff på bollen. Denna gången kunde han dock revanschera sig genom att från nära håll nicka in bollen i mål på Jonathan Böhms fint slagna hörna. 2-0!

Bara tre minuter senare kom en kopia på föregående mål. Ännu en gång stod Jonathan Böhm för en fin serve när han slog hörnan djupt in i straffområdet. Daniel Larsson gick upp och skallade distinkt in 3-0-målet, vilket blev halvtidsresultatet.

Efter en spelmässigt ganska jämn matchinledning hade Romelanda tagit över alltmer och man visade tydligt hur viktigt rutin och fasta situationer kan vara i fotboll.

Den andra halvleken blev sedan en odramatisk historia, då bortalaget aldrig lyckades resa sig för att på allvar hota Romelanda. Drygt tio minuter in på halvleken kunde Alfons Svensson hitta Max Harris i straffområdet, och det stod nu 4-0 efter att Romelandas anfallare gjort två mål var!

Kort efter detta mål började Romelanda rotera ordentligt i laget för att försöka vila spelare inför kommande vecka, då nästa match är redan på måndag. Det blev därför en lite rörig period i spelet, där hemmalaget kanske inte alltid bjöd på den bästa fotbollen. Man var dock tillräckligt stabila för att inte släppa till några farliga målchanser.

I den 72:a minuten kunde Max Harris få tag på en långboll från Fredrik Sjöberg, och fri med målvakten prickade han in sitt tredje mål för dagen. 5-0 till Romelanda!

Tre minuter senare kom det som skulle bli matchens sista mål. Max Harris stod för ett fint förarbete på högerkanten innan han spelade in bollen i straffområdet. På den bortre ytan dök inbytte Hugo Jonasson upp och kunde behärskat skicka in sitt första (?) Romelandamål i tävlingssammanhang till 6-0!

I slutskedet av matchen fortsatte Romelanda att rotera spelare på planen, där till och med andremålvakten Sjösvärd fick göra ett kort inhopp i anfallet. Matchen var naturligtvis sedan länge avgjord, men det känns alltid extra bra om man dessutom får hålla nollan. Detta löste man utan större bekymmer och när domaren blåste för full tid ramlade tre poäng och sex sköna plusmål in på Romelandakontot!

Sammanfattningsvis en väl genomförd match från Romelandas sida. På det stora hela var man klart bättre än sina motståndare och med en fin utdelning på målchanserna gav detta utdelning i målprotokollet. Närmast väntar nu två tuffa bortamatcher för Romelandas del. Först ut är Götaholms BK redan på måndag, så det gäller att snabbt ladda om batterierna för nya utmaningar!